• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU

Fikri TAŞ

     AKP Genel Merkez Teşkilat Başkanlığının Güneydoğu'da 13 ilde kurmak istedikleri GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ, TUNCELİ'DE kurdular. Köprüden geçip gelen, TUNCELİ Halkı ile gönül bağında buluşan Gençlik Spor Bakanı AKİF ÇAĞATAY KILIÇ ve beraberindeki heyet, büyük bir coşku ile karşılandı.
   Şehir merkezinde, Gençlik Spor Müdürlüğü ile ilimizin tek yıldızlı oteli SAROĞLU'NUN önünde düzenlenen karşılamaya partililerin, resmi makamların yanında halk ta katılmıştı.
   Gençlik Merkezinin önünde ellerinde çiçekler, renk renk, giysileri ile toplanmış çocukların, bakanı coşku içinde karşılamaları, alkışlamaları, DERSİM'DE nadir görülen bir karşılamaydı. Tabloydu.
   Çocukların, Bakan ve gönül elçileri için düzenledikleri, DERSİM DÖRT DAĞ İÇİNDE türküsünün çalınıp söylendiği mini konser, bir başka görülmeye değer tabloydu.
  Kendilerini karşılayan, mini konser veren çocuklara, hediyeler dağıtan Sayın Bakan, yüzünde eksilmeyen gülümsemesi, sıcaklığı ile çocuklara teşekkür etmişti.
   SAROĞLU'NUN, en üst katında büyük salonda düzenlenen yemekli toplantı, karşılama kadar coşkulu, yoğundu.
   Tunceli ile kardeş belediye olan SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı YUSUF ZİYA YILMAZ, DERSİM Halkı ile gönül bağı kurmak isteyen önemli bir konuktu.
   Misafirlerini,her zaman sergilediği sıcak tavırları ile ağırlayan Sayın Valimizin, Tunceli’nin, artılarını, eksilerini, dile getirdiği konuşmasında,  geçmişte 180 bin olan nüfusun yaşan göç nedeni ile 80 binlere düştüğünü, kamu yatırımlarının dışında, yatırımların yapılmadığı, bunun yanında Tunceli Halkının, eğitime önem verdiğini, ülke çapında eğitimde ön sırada olduğunu, bunun da tesadüf olmadığını, hak ettiklerini, ifade den konuşması, salonda, alkış alan, bir konuşmaydı.
   Tuncelili, Çemişgezekli, AKP, Genel Bakan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı, İstanbul Milletvekili, Mustafa ATAŞ, gönül köprüsünün kurulmasında payı olan bir hemşerimiz. Tunceli’nin, sorunlarının konuşulmasında, görüşülmesinde, her zaman adı geçen, öne çıkan bir isim. İstanbul milletvekili de olsa Tunceli’nin, milletvekili gibi, Tunceli’nin sorunları ile yakından ilgilenen biridir. O da yaptığı konuşmasında, Tuncelili olduğunu, 40 Yıl önce İstanbul’a taşındığını, Tunceli’yi unutmadığını, bir Tuncelili olarak Tunceli’nin sorunları ile yakından ilgilendiğini ifade etti. Sayın ATAŞ, kurulan gönül köprüsüyle, Tunceli Halkı ile daha yakından gönül birliği, işbirliği içinde olacağını ifade etti. Güzel hitabetli Sayın ATAŞ, Tunceli’nin sorunlarını, Tunceli Halkı ile paylaşarak çözüm araması, ona, şahsında, partisine daha çok güven ve saygınlık kazandıracaktır. 
  Gençliğinin yanında, yüzünde gülümsemesi eksilmeyen, sıcak sempatik tavırları ile ilgi odağı olan Sayın Bakan, yaptığı konuşmada, Tunceli halkı ile kuracağımız gönül birliğinin, sorunların çözümünde önemli bir işbirliğini oluşturacağını, bakanlık hizmetlerine girecek alanlarda her türlü talebi yerine getirmeye hazır olduklarını, yetkililere gerekli talimatları verdiğini söyleyen Sayın Bakan, Tunceli ile kurdukları gönül bağını pekiştireceklerini, bunun zorunlu olduğunu çünkü, "BİZİM SİZDEN, SİZİN BİZDEN BAŞKA KİMSEMİZ YOKTUR" dedi.
  Gençlik Spor Bakanlığı, için ideal bir seçim olan Sayın BAKAN, yaşanan endişeli ortamda Tunceli’de, gönül köprüsünün ilk ziyaretçisi oldu. Umarız, bu köprü, DERSİM'E uğur getirir. Gönüllüsü çok olur.
   Gönül köprüsünün kurulduğu, DERSİM Halkı ile gönül bağı kurmak isteyen devlet katında önemli misafirlerin olduğu bir günde gazetelerde okuduğum bir haber, beni üzdüğü gibi gelecekten yana da endişelendirdi.
   Uzaktan yakından paralel, yapıyla, terörle ilgisi olmayan 6 dil bilen, üniversitemizin ünlü bir akademisyeninin, farklı inandığı, farklı düşündüğü için, barış bildirisine imza attığı için, önce gözaltına alınması, ardından mahkemesiz, yargısız, KHK kararnamesi ile ihraç edilmesi, Eğitim SEN Başkanın, aynı şekilde sendika başkanı olduğu için mesleğinden ihraç edilmesi geçmişte, yaşanan sıkıyönetim, olağanüstü hal dönemlerinin hiçbirinde yaşanmamıştı.
   Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1220 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
    Yazarın Diğer Yazıları
    123456
    Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim