• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

"GENÇSEM" BAĞIMLI OLMA, BAĞIMSIZ OL

Fikri TAŞ

   Açılışı yapılan GENÇLİK DAYANIŞMA VE SOSYAL ETKİNLİK MERKEZİNİN, bir başka tanımı ile REHABİLİTASYON Merkezinin sloganıdır.
   Valiliğin ve Belediye Başkanlığının öncülüğünde bazı kamu kurumlarının katılımı ile oluşturulan bir birliğin, komisyonun iki yıldır sürdürdüğü çalışmaların devamı olan GENÇSEM’İN diğer tanımı ile rehabilitasyon merkezinin açılışı, yararlı ve faydalı bir projenin hayata geçirilmesiydi.
   Hırsızı, kapkaççısı, dolandırıcısı, mafyası olmayan ilimizde bağımlı düzeyinde alışkanlıklar edinmiş, madde bağımlısı diye adlandırılmış ailelerini, toplumu rahatsız eden üzen gençlerimizin topluma kazandırılması için Belediye başkanlığımızın öncülüğünde sürdürülen çalışmaların bir projesidir.
   Gaziantep Üniversitesinde görevli uzman, Doçent Dr. Özkan YILDIZ’IN gönüllü olarak katıldığı, kamu kurum ve kuruluşlardan uzman psikologların, psikiyatristlerin, sosyologların ortaklaşa yürüttükleri başarılı çalışmaların daha verimli bir mekânda sürdürülmesi için düzenlenmiş bir çalışma merkezidir.
   Tunceli Halkını üzen madde bağımlısı çocuklarımızın sorununu bu köşede defalarca dile getirmiş ve çağrıda bulunmuştum. Eski Emniyet Müdürü Osman ÖZTÜRK’ün görevli olduğu dönemde, Emniyet Müdürlüğü bu çocukların topluma kazandırılması için çalışmalar başlatmış. 20 civarında çocuğu bu alışkanlıktan uzaklaştırmış. Topluma kazandırmıştı. Adı geçen Emniyet Müdürü sonrası proje devam ettirilememişti.
    GENÇSEMİN davul zurnalı açılışına kamu kurum kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Sanayi Ticaret Odası Başkanı, CHP ve BDP İl Başkanları halktan çok sayıda davetli katılmıştı.
   Tunceli Halkının önemli bir sorunu olan Madde Bağımlısı çocukların sorunu için görev almış uzman görevliler ve Belediye Başkanı proje ile ilgili güzel konuşmalar yaptılar.
   Uzman sosyologlar, psikiyatristler sorunun önemini, sebeplerini, önlemlerini, toplumsal bakış ve yaklaşımlarını, dallarında birer uzman gibi anlaşılır bir şekilde anlatarak gönüllü alkış aldılar.
  Projenin mimarı yürüteni Belediye Başkanı her zaman yaptığı güzel konuşmalarından birini daha yaptığı açılışta, “Madde bağımlısı çocuklarımızın sorunu İlimizin, Halkımızın Barajlar işsizlik sorunun yanında ikinci önemli bir sorunudur.’ diye başladığı konuşmasında, çalışmalara katılan kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışmalarda gönüllü olarak görev alan başarılı çalışmalar sürdüren Başta ÖZKAN HOCA olmak üzere profesyonel uzman görevlilere, büyük destek sağlayan valiliğe teşekkür ederek, hemen herkesin bu konuda yapılan çalışmalara katılmasını destek olmasını istedi.
    Çocuklarımızı madde bağımlısı yapan bu zehirli maddenin yüksek güvenlikli ilimize nasıl girebildiğini merak ettiğini ifade eden Başkan, yetkililerden bunun önlenmesini istedi.
   Açılan GENÇSEM’İN kültür, sanat, spor ağılıklı çalışmalarını açılacak atölyelerle sürdürecek daha çok atölyelerin açılmasına çalışılacaktır.’ diyen Başkan, bağımlılıktan kurtulan, kurtulmak için tedaviye katılan çocuklara yeterli istihdamı sağlayamadıklarını, Valilik tarafından sağlanan istihdamın yeterli olmadığını, daha çok istihdama ihtiyaçları olduğunu açıkladı.
   Bu önemli sorunun çözümünde, istihdamın sağlanacak bir işin meşguliyetin tedavinin önemli bir ayağı hatta çözümü olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçekliktir.
   İlimizin bütün sorunlarının çözümünde büyük çaba sarf eden bu çalışmalarda da büyük payı olan Sayın Valimizin veya temsilcinin açılışta olmayışı beklenmeyen, gözlenen bir eksiklikti.
   Açılan GENÇSEM Merkezinin merdivenlerinin başına kurulmuş misafirleri uzun bıyıklarını bükerek karşılayan köşe şapkalı BABA BERTAL, merkezin ev sahibi gibiydi.
   Onlar bizim çocuklarımızdır. Geleceğimizdir. Onların kaptıkları hastalıktan tedavilerinde yanında olmak, onları bu bulaşıcı hastalıktan korumak hepimizin görevi olmalıdır.
 
Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1204 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim