• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 24 °C

FUTBOL TURNUVASININ AÇILIŞINDA

Fikri TAŞ

        Geçen yıl Munzur Halı Sahada meydana gelen, silahlı saldırıda şehit düşen DİLAY ve  CEM KERMAN karı koca adına, Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Okullar arası Futbol Turnuvasının açılışı coşkuluydu.
         Halı saha, renk renk çiçeklerin süslediği bir çiçek tarlası gibiydi. Renk renk kaliteli eşofman giysileri içindeki çocuklar, sahaya saçılmış balonlarla futbol topları ile oynayıp, koştururken sevinç çığlıkları atıyorlardı. 
       Henüz Bahar gelmemişti, ama halı sahada Bahar gelmişti. Yemyeşil çimenler basmaya kıyılmıyordu.
      Açılışa katılım ve ilgi büyüktü. Sayın Valimizin yanında, Üniversitemizin Rektörü, Bölge Jandarma Komutanı, 4.üncü Komando Tugay Komutanı, Alay Komutanı, Resmi Kurumların yöneticileri, Öğrenciler, Velileri, Emniyet Mensupları, gazeteci arkadaşlar katılmıştık.
      Açılışta sunuculuk yapan ikizler kadar birbirlerine benzeyen, minik kızlar profesyonel sunucuları aratmayacak kadar işlerini iyi yapıyorlardı.
      Açılışta konuşan Emniyet Müdürü; ‘Acı bir olayın yaşandığı bu sahada barış dolu maçlarla, barış rüzgârları esecek. Herkesin özlediği barışçı ve huzurlu günler gelecektir.’ diye başladığı konuşmasında, Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan, TOPLUM DESTEKLİ Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen, Sayın Valimizin her zaman destek verdiği, öncülük ettiği için teşekkür ettiği projeleri anlattı. Proje kapsamında kurulan DERSİM CLUB kanka (arkadaş) üyesi olacağı öğrencilere ücretsiz internet hizmeti, kütüphaneden yararlanma, trafik parkurunda akülü araba kullanma, sinema keyfi yaşama hizmeti vereceklerini söyledi. İlçelerden getirecekleri 900 öğrenciye, sinema keyfi yaşatacaklarını anlattı.
     Yakın zamanda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan, başında benim öğretmenlik yaptığım okulda, babasının görevi nedeni ile öğrencilik yaptığı söylenen henüz tanışmadığım, bayan amirin yönetimindeki TOPLUM DESTEKLİ BÜRO AMİRLİĞİ, toplumla diyaloğu sağlayan, güzel projeleri gerçekleştiren birim olarak herkes tarafından takdir edilmekte, övülmektedir.
    Açılış konuşmasında barışçıl, huzurlu günler vurgusunu, samimi bir ifade ile dile getiren Emniyet Müdürü, her zaman sergilediği barışçıl, yapıcı tavrını, yönetimini KESİNTİSİZ EĞİTİM Yasasını protesto için düzenlen protesto gösterilerinde de sergiledi. Televizyon kanallarında sergilenen toplumu üzen görüntülerin aksine, kamuoyunu üzecek her hangi olayın çıkmasına izin vermedi.
    Kaliteli eşofmanları, ayakkabıları içindeki küçük futbolcular, çok mutluydular. Dağıtılan sevdikleri çikolatalarla kokteyl için donatılmış masalardaki zengin yiyeceklerden sevdiklerini yiyip içerken, yüzleri daha çok gülüyordu.
    Çok istediğim halde çocukluğumda yakından tanışamadığım, futbol topunu oynayamadığım, futbolsuz günlerimi hatırladım.  
         


Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1203 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim