• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 24 °C

DERSİMDEKİ NEWROZ KUTLAMASINDA, EMNİYET GÖREVLİLERİNİN ÖRNEK DAVRANIŞI

Fikri TAŞ

     Dersimde izin alınarak yapılan NEWROZ kutlaması, köşemde yazdığım gibi daha önceki kutlamalardan farklı olarak büyük bir katılımla, coşkulu kutlandı. Kutlamaya katılanlar alana sığmamış, meydana çıkan yolları doldurmuştu.
     Kutlama yapılan alana biraz geç gitmiştim. Kutlamaya katılanların alana girişlerini izleyememiştim.
     Gazeteci arkadaşlarla, İSTİKBAL CENGİZ PLAZANIN, her yıl düzenlediği aşure ikramına katıldık.
     Bir gün önce Dersimde, Kışla meydanında yapılan nevroz kutlamasını konuştuk. Benim göremediklerimi gören gazeteci arkadaşlar anlattı. Emniyet görevlileri, bütün kutlamalara örnek olacak sağduyulu bir davranış sergilemişler. Kutlamaya katılan kadınlara, karanfiller dağıtmışlar. Alana giriş için kurulan Kontrol noktasında bazı guruplar tarafından yapılan tepkilere taşkınlıklara soğukkanlı bir şekilde tepki vermemişler. Katılımcıları üzecek, kıracak kaba bir davranışta müdahalede bulunmamışlar. Özellikle güvenlik görevlerinden sorumlu alanda, Emniyet güçlerinin başında bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı MUSTAFA AÇIKGÖZ, örnek bir yöneticilik sergilemiş. Müdür gibi Müdürlük yapmış.
    Emniyet güçleri, katılımcılar alana gelmeden alanın güvenliği için güvenlik görevlileri, gerekli tedbirleri almış. Alan ve çevresinde gerekli taramaları yaparak, alanın güvenliğini sağlanmışlardır.
    Kutlama süresince güvenlik güçleri, aynı örnek duyarlılığı sergilemiş olası olumsuzluklara sıkıntılara yol açılmaması için alan çevresinden çekilmişlerdir.
    Emniyet görevlilerimiz, aynı duyarlılığı kadınlar gününde de sergilemiş, onların günlerini özgürce kutlamaları için her türlü tedbiri almış. Katılan bütün kadınlara karanfiller, güller dağıtmış. Şehrin önemli görülebilir yerlerine kadınlara olan saygıyı ifade eden afişler asarak kadınların gününü kutlamışlardı.
   Daha öncede bu köşede yazmıştım. Son yıllarda ilimize atanan Emniyet Müdürleri, geçmişin olumsuzluklarını, izlerini, güvensizliklerini silecek olumlu, takdir edici adımlar atmışlar. Halkla, Emniyet güçleri arasında güvene dayalı ilişkilerin kurulmasını ve gelişmesini sağlamışlardır.
   Yakın tarihte atanan Emniyet Müdürümüz, bütün Emniyet Müdürlerine örnek olacak yeniliklere, açılımlara imza atmış ve Halkın güvenini kazanmıştır.
   Tunceli Emniyet Görevlilerinin, Dersimde yapılan kutlamalarda gösterdikleri sağduyulu, birlik ve bütünlüğü pekiştirici, kanunlar çerçevesinde halka güven verici yaklaşımları ve uygulamaları, ÖRNEK OLACAK KADAR ÖRNEKTİR.
   Onları bu sağduyulu, yapıcı ve birleştirici yaklaşımlarından dolayı kutluyoruz.
   Dün bu köşede, NEWROZ’DA başlıklı yazımda, bir yazım hatası, yanlışlık yapılmış. EMEP Genel Başkanı, SELMA GÜRKAN yerine, BDP Milletvekili SELMA IRMAK diye yazılmış.
   İsim benzerliğinden  dolayı yapılan yanlışı düzeltir, okuyucularımızdan özür dileriz.
 

Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1007 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim