• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 17 °C

CHP'li Şaroğlu, Haşim Karakoyun cinayetini Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Şaroğlu, Haşim Karakoyun cinayetini Meclis gündemine taşıdı
CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli Emek Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüsniye Karakoyun’un ağabeyi Haşim Karakoyun’un alkollü şahıslar tarafından cinayete kurban gitmesini TBMM gündemine taşıdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sunan Şaroğlu, "Bilinçli taksirle adam öldürme suçlarını işledikleri sabit olan bu kişilerin tutuksuz yargılanmaları hukuka uygun mudur" diye sordu.

"20 Şubat 2023 tarihinde İzmir’in Bayraklı ilçesinde motosikletiyle kendi şeridinde seyir halinde ilerlerken alkollü bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucunda Tunceli doğumlu olan Haşim Karakoyun yaşamını yitirmiştir. Olaydan sonra şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmış, ölüme sebebiyet veren aracın içerisinde yer alan Mehmet Ali Tan ve Koray Tan’dan alınan kan örneklerinde yüksek promil alkol tespit edilmiştir. Yine yapılan incelemelerde olay anını gösteren İZUM kameralarında alkollü şüphelilerin kullandığı aracın yolda seyir halinde giderken zikzaklar çizerek sürekli şerit değiştirdiği ve son olarak kendi şeridinde devam eden Haşim Karakoyun’a çarptıkları tespit edilmiştir.

Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği alkollü şüpheliler İzmir 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yasalara açıkça aykırı olacak biçimde “mevcut delil durumu, şüphelilerin savunmaları ve bu bağlamda özellikle parmak izi inceleme çalışmasının tamamlanamamış olması dikkate alınarak, şüphelilerin tutuklanmalarının bu aşamada ölçülü olmayacağı anlaşıldığından, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüphelilerin tutuklanmaları yönündeki talebinin reddi” kararıyla adli kontrol denetimi ile serbest bırakılmışlardır. Sürücülerin alkol sonuçları, olay anını gösteren kamera kayıtları ve deliller açıkça göstermektedir ki, şüphelilerin bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan yargılanmaları ve bir an önce tutuklanması gerekmektedir."

CHP’li Şaroğlu, Bakan Bozdağ'dan şu sorulara yanıt istedi:

1- 20 Şubat 2023 tarihinde motosikletle kendi şeridinde seyir halinde giderken alkollü sürücülerin kullandığı hafif ticari aracın çarpması sonucunda yaşamını yitiren Haşim Karakoyun’un ölümüne neden olan araç sürücüleri nasıl olurda adli kontrol şartıyla serbest bırakılırlar?

2- 3 şeritli boş bir yolda zikzaklar çizerek hareket eden ve en sağ şeritte kendi halinde hareket eden bir motora çarparak 182 metre sürükleyen araç sürücüleri hakkında neden Bilinçli Taksirle adam öldürme suçlamasıyla dava açılmıyor?

3- Çarpma noktasından 182 metre sonra durabilen aracı kullanan alkollü şüpheliler Mehmet Ali Tan ve Koray Tan’ın bilinçli taksirle adam öldürme suçlarını işledikleri sabit iken bu kişilerin tutuksuz yargılanmaları hukuka uygun mudur?

4- Bilinçli taksirle adam öldürme suçunun gerçekleşmesi için daha ne olması gerekirdi?

5- Yüksek alkol alarak trafiğe çıkan ve bir kişini yaşamını yitirmesine neden olan kişilerin tutuksuz yargılanması toplumdaki adalet duygusunu da öldürmüştür? Bu kararın cezasız kalmaması ve suçluların cezalandırılması adına bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?

6- Eğer ki yaşamını yitiren tanınmış bir kişi ya da iktidar partisine mensup bir kişi olsaydı yine tutuksuz yargılama ve adli kontrol şartları uygulanır mıydı?

7- Alkollü olarak araç sürerek bir kişinin ölümüne neden olan kişiler şu anda nasıl olurda rahat rahat dolaşabilirler? Bu kişilerin yeniden suç işleyip bir kişiyi öldürmelerinin önünde herhangi bir engel var mıdır?

8- Bu kişilerin yeninden cinayet işlemesi durumunda sorumluluk kimde olacaktır?

Haber: Caner Aktan/Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim