• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

CHP’DE TEPKİLER

Fikri TAŞ

    Bir CHP hastası diyebileceğim kadar CHP’li olan bir okurum geldi.  ‘Hocam .’dedi. CHP’nin, ilk sıra adayını tanıyor musunuz?’ dedi. ‘Hayır tanımıyorum.’dedim.CHP’liyim.Bende tanımıyorum.’ dedi. Gülüştük. Espiriyle,’Mazgirtlidir. Hemşerimdir.’dedim. ‘Olsun.’dedi. Mazgirt’i ve DERSİM’i tanımayan, sorunlarını bilmeyen ve sorunları ile yüzleşmeyen biri nasıl bizim sorunlarımızı çözmeye çalışacak, nasıl bizim milletvekili adayımız olacak.’dedi.
   Tekrar gülümseyerek,’Ben onu bilmem .’dedim. ‘Onu Genel Başkanınıza soracaksınız.’dedim. ‘Ben, bu köşede, çok önceden yazdım. DERSİM Halkı, aydın kültürlü bir halktır. Onlara, sormadan, onların ön seçimle seçmedikleri birini, halkın tanımı ile tepeden atamak DERSİM Halkının iradesi olamaz. DERSİM Halkına yakışmadığı gibi, DERSİMLİ olan Genel Başkana da yakışmaz. Demokrasiye de yakışmaz.” diye yazmıştım. Genel Merkeziniz DERSİM Halkının iradesini umursamadığı gibi, beni de duymadı.’dedim.
    Bu köşede, HALKIN İRADESİ, başlıklı yazımda, geçen seçimi örnek göstererek,’DERSİM Halkı, kendini temsil edeni kendisi belirlemeli, seçmelidirler. DERSİMLİLERİN iyi gününde, kötü gününde yanlarında olmuş, sorunları ile yüzleşmiş, sorunlarını bilen birinin, DERSİMDE ikamet eden birinin, aday gösterilmesi doğru olanıdır. Demokrat olanıdır.’demiştim.
   Konuşmalarımızı sessizce dinleyen gazete almaya gelen biri,’Hocam izin verirsisiniz.’ dedi.’Buyurun.’dedim.’Sizin Mazgirtli hemşeriniz Saniye Hanım, aday gösterildiği için 15 tane kurban kesmiş. Bunu da herkese duyurarak yapmış. Bu yaptığı bir başka katliam çeşidi değimli.15 değil, bir iki adet kurbanı sessizce reklam yapmadan kesseydi, daha iyi olmaz mıydı.’dedi.
   15 kurban sayısını, reklama dönüşecek davetliyi, katılımı, bende onaylamıyorum. İbadet sayılacak kurban, gösteriş için yapılmamalıdır.
Senin gösterdiğin tepkiyi çok insan gösterdi. Dersimde hiç oturmadığı, DERSİM’İ, tanımadığı halde aday gösterilmesine zaten çok tepki vardı. Bu da üstüne eklendi.
   Koyu CHP’li olan çok insanın tepkisine şahit oldum. ‘Tanımadığımız, DERSİMLİ sayılmayan birinin aday gösterilmesi. Bizleri, CHP’lileri, irade, üye, taban, yerine, koymama, demokrasinin kuralları içinde özgürce iradesini belirleme hakkına sahip bireyler olarak görmemek, kabullenmemektir. Bize saygı göstermemektir.
  Hatta’bak göreceksiniz.’Birini bile alamayacağız.’ diyenler, bile oldu.
  Yine de ben Mazgirtli, hemşerimin, tanımadığı DERSİMİ, kısa zamanda tanıyacağını, sorunları ile yüzleşeceğini, DERSİM Halkını iyi günde kötü günde yalnız bırakmayacağını, DERSİM Halkına yakışır, bir duruş sergileyeceğini umuyorum.
  Okurlarımın beklentileri vardı. CHP’li olmasam da basın olarak, DERSİMİN sorunlarını sürekli olarak bu köşede dile getirmemden, bu konuyu da köşeme taşıyacağım umulmuştu.
   Umulanı yaptım.
 
   
  FİKRİ TAŞ
   
   

Bu yazı toplam 1527 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim