• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 15 °C

Çelikdemir ailesinden “ihmal” iddiası

Çelikdemir ailesinden “ihmal” iddiası
Dersim Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir, 5 gün önce Cumhuriyet Mahallesi (Gazik)’te çöp toplama kamyonundan düşerek beyin kanaması geçirmişti.

Dersim Belediyesi’nde temizlik işçi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir (39) çöp kamyonundan düşerek beyin kanaması geçirmişti. Tunceli Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Çelikdemir’in ailesi, olayda ciddi ihmal olduğunu belirterek sorumluluğu bulunanların cezalandırılmasını istiyor.

Dersim Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir, 5 gün önce Cumhuriyet Mahallesi (Gazik)’te çöp toplama kamyonundan düşerek beyin kanaması geçirmişti. Çocuklarının yaşadığı olayda ciddi ihmal olduğunu söyleyen ailesi, çölyak hastası çocuklarının raporu olmasına rağmen temizlik işinde çalıştıran sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Tunceli Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen ve hayati tehlikesi bulunan Zülfü’nün annesi Fatma Çelikdemir, gözyaşları içinde oğlunun başına gelenleri anlattı.

Anne Fatma Çelikdemir, olayı nasıl öğrendiklerini anlatarak, “Oğlum, 5 gün, 5 gecedir bana kapıyı açmıyor, bana cevap vermiyor” diyerek gözyaşı döktü.

Baba Seyit Ali Çelikdemir ise, oğlunun 7 yıldan bu yana belediyede çalıştığını belirterek, “7 yıl içerisinde sadece 13 gün izin almış. Ben defalarca belediyeye gittim. Çocuğum, rahatsız çöpte çalışamaz, bağırsaklarında tedavi görüyor dedim. Geldiğinde sürekli kusuyordu. Başkan yardımcısına, temizlik müdürünün yanına gittim, ricada bulundum. Bu adamın yüzde 51 engelli raporu var dedim. Bu adamın yıllık izinleri var dedim. 2 ay yıllık izni olduğunu söylediler. Belediye muhasebecisine gittim 156 gün izni olduğunu öğrendim. 15 gün izin verebileceklerini söylediler. Kabul etmemem halinde istifasını versin gitsin dediler” dedi.

Oğlu için kayyımın adamı ifadeleri kullanıldığını söyleyen Çelikdemir, “Kayyım olsaydı o çocuğu bu şekilde çalıştırır mıydı? Çocuk sabah 6’da kalkıp işe gidiyor. 8’e çeyrek kala bir de 8’de aradım cevap yok. Komşumuz oğlumun düştüğünü ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. O gün yağmur yağıyordu. Çocuk orada ne kadar kalmış bilmiyoruz. Sırt üstü düşmüş” diye konuştu.

Oğlunun temizlik işinden önce de park bahçelerde çalıştığını ve sıcaklar nedeniyle sürekli kustuğunu ifade eden baba Seyit Ali Çelikdemir, “Defalarca gidip ricada bulundum. Bu çocuk rahatsız dedim. Yüzde 51 raporu var dedim. Elazığ’dan aldığı rapora sahte denildi. Bunu bir kurum amiri nasıl söyleyebilir” şeklinde konuştu.

Çocuklarının can çekiştiğini ve sürekli gözyaşı döktüklerini ifade eden Çelikdemir, davalarının peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Haber:Ali Haydar Gözlü-Ercan Topaç

celikdemir-ailesinden-tepki-1.jpegcelikdemir-ailesinden-tepki-2.jpegcelikdemir-ailesinden-tepki-3.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim