• BIST 10895.25
  • Altın 2507.506
  • Dolar 32.2119
  • Euro 34.9305
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 14 °C

BÜYÜK ZAFERİN YILDÖNÜMÜNDE

Fikri TAŞ

   30 Ağustos Büyük Zaferin Yıl Dönümü, bütün yurtta coşku ile kutlanırken, Tunceli’de de büyük bir coşku ile kutlandı. Bu yıl kutlama törenleri geçen 100 yıl kutlamalarına, eş değerde kutlandı. Resmi kutlama törenleri, daha coşkulu, daha katılımlı gerçekleşirken, Televizyon kanallarında Ulusal Basında, Sosyal Basında, Yerel basında,  kutlama törenlerine, büyük yer verilmişti.
  Tunceli de, ilimizde, yapılan kutlama törenleri, bu yıl daha farklı, coşkuluydu. Çelenk törenleri sonrası Atatürk Stadyumunda düzenlenen kutlama törenleri, bütün resmi kurumlarla birlikte bütün okulların katıldığı öğretmenlik yıllarımdaki Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin bir benzeri olduğunu, törene katılanlar anlatıyordu. Helikopterler, o kadar çok yakından uçmuşlardı ki herkes havadaki helikopterleri, pilotlarını, yakından görebilmişlerdi. Helikopterler yalnız stadyumdaki resmi törende uçmamışlardı. Şehrin bütünü üstünde uçmuşlardı.
   Bir başka kutlama töreni, Şehrimizin, ünlü insanlık tarihini yazan tarihi eserlerle dolu, ilimizin ilgi odağı, turistik mekânı, eski ismi DERSİM, yeni ismiyle TUNCELİ Müzesinde yapıldı.
    Basın mensubu olarak bizde davetliydik. Giriş kapısının çevresinde büyük bir kalabalık vardı. Girişte yoğunluk vardı.  Yolumuzun üstünde kenarda, tanımadığımız, tek başına biri, ayakta bekliyordu. Görevlilerden biri olmalıydı. Geçmek üzereyken, gülümseyerek  ‘ Hoş geldiniz. Ben Vali Bülent Tekbıyıkoğlu.’.Şaşırmıştık. Vali Bey yeni gelmişti. Henüz tanışmamıştık. Daha önceleri böyle bir üst düzey yetkiliyle, hele, hele bir vali ile böyle bir konumda hiç karşılaşmamıştık. El sıkıştık. Sayın Vali, misafirlerini karşılamayı sürdürürken, biz davetlilerin bulunduğu, kutlama yerine geçtik. Geçerken de müzemizin bu kadar zenginleşmesinde ünlenmesinde büyük payı olan Müze Müdürü ile karşılaştık. Hal hatır sonrası,’Nerelerdesiniz. Sizi göremiyoruz.’Dedim.’Yazı yabandayız. Arıyoruz.’Dedi. Haklıydı. Müzeye koyacak yeni tarihi eserleri arıyorlardı.
    Eski kışlanın, şimdiki müzenin, kutlama etkinliğinin yapıldığı yerde açık alanda, avlu denirdi. Bir zamanlar, okul yıllarımda, top oynardık. Çok ça arkadaşlarımın, aileleri, tanıdıklar, KIŞLA LOJMANLARI diye adlandırılan kışla lojmanlarında otururlardı.
     Masalar, misafir, davetlilere ikram edilecek çeşitlerle donatılmıştı. Geceyi anlamlandıran bir müzik çalıyordu. Sayın Valimiz, gecenin, kutlamanın, anlam ve önemini ifade eden bir konuşma yapmıştı. Bu büyük kahramanlıkta payı olan şehitlerimize de rahmet dilediler. Pasta kesimi yapıldıktan sonra, Sayın Valimiz, misafirleri, masalarında ziyaret ederek, ziyaretçilerle buluştular.
   30 Ağustos, Emperyalist güçlerin, Anadolu’yu işgal ettirmek istedikleri işgalcilerini, ülkemizden kovduğu, kahramanlık destanın tarihi günüdür.
    Kutlu olsun.
  

Bu yazı toplam 3231 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim