• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 32 °C

BİRİNCİLİKLER PEŞ, PEŞE

Fikri TAŞ

   Dersim, ülke çapında, Eğitim Öğretimde, birinci olurken, İkinci birincilik Vergi ödemede, geldi.
    Tunceli, vergi ödemede Türkiye birincisi oldu. Her yıl bu dereceye yakın dereceler alırken bu yıl bütün dereceleri arkada bırakarak birinci oldu.
   Bu dereceler Dersim Halkının, nasıl bir halk olduğunun göstergesi oldu. Dersim Halkı, sorumluluğunu bilen, yasalara saygılı, vicdanlı, bir halktır.
   Kazancını hep kendisi için değil, pay sahibi olan devlete de payını zamanında ödeyerek yurttaşlık görevini yerine getirir. Devlete ödediği payla, vergiyle, Devlet çarkının döndüğünü bilir.
   Devletin topladığı vergilerle, yaşamı kolaylaştıran yollar, köprüler, hava alanları, limanlar, hastaneler, üniversiteler, okullar yaptığını bilir.
   Ödediği vergilerle, öğretmenlerin, doktorların, askerlerin, bütün devlet çalışanlarının, görevlilerinin, ücretlerinin, ödediğini bilir.
   Ülkedeki bütün iş adamları, mükellefler, Tunceli Halkı gibi sorumluluğunu bilse, Devletin hakkı olanını zamanında, eksiksiz, verse, ülkede refah katlanarak artar. Ne var ki, Özellikle büyük iş adamları, bu yurttaşlık görevini eksiksiz yapmazlar. Dünyanın ünlü tatil beldelerinde villalar almak, tatiller yapmak, uçağın, otomobilin, geminin en pahalısını, lüksünü almak için kazandıklarının çoğunu kendilerine saklarlar. Az vergi öderler.
  Verginin yüzde seksenini, dar gelirli işçi, memur, küçük esnaf öderken, kalan yüzde 20 ‘sini ülkedeki paranın %80 ni ellerinde bulunduran zenginler öderler. Bu büyük haksızlık bizim gibi ülkelerin kaderi olur.
   Şubat ayının son haftası vergi Haftası olarak kutlanır. Hafta boyunca, vergi ödemenin yurttaşlık görevi olduğu, düzenlenen etkinliklerle kamuoyuna anlatılır. Vergisini zamanında ödeyenler, çok vergi ödeyenler, yetkili makamlar, defterdarlar, tarafından ödüllendirilir.
   Ülke çapında vergisini zamanında ödeyen DERSİMLİLER, ülke çapında birinciliği alırken, bunda payı olan vergi mükelleflerini defterdarlıkta ağırlayan Defterdarımız, ilk sıradaki vergi mükelleflerini, plaket vererek ödüllendirmiştir.
  Hafta dolayısı ile Vergi dairesi, Defterdarlık çalışanlarına verilmesi düşünülen kokteyl için ayrılan ödeneği, Sayın Defterdarın, çalışanların onayını alarak, yoksul fakir örgencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ayırması, merkez ve ilçelerde, olmak üzere yaklaşık 900 örgenciye, ihtiyaçları olan okul malzemelerinin alınıp dağıtılması, haftanın anlam ve önemini pekiştiren en hayırlı etkinlik olmuştur.
   Yine Sayın Defterdarımızın, mükelleflerle olan sıcak dia loğu, sorunların klasik, kalıplaşmış, cezai yöntemlerle, anlayışla değil, hoş görü, kolaylıklar sağlanarak çözümlenmesini istemesi, DERSİM Esnafını, daha çok, duyarlı yapmış, güvene dayalı ilişkiler, bu başarıyı, bu, birinciliği getirmiştir.
   Vergi Haftasında, DERSİM’E, birincilik getirenler, plaketlerle, devlet katında, saygı görerek, ödüllendirilirken,
   Kalemi, defteri, silgisi, boyaları, olmayan yoksul öğrencilerin, bu eksiklikleri giderilerek,
  Vergi Haftası, birincilikle, kutlandı,
 

+  +   +
BARIŞ HAVASI HEYECANLANDIRDI.

   Yaklaşık otuz yılı aşkın esmesi beklenen barış havası son birkaç gündür, esiyor.
  Bütün yurtta esen barış rüzgârları, çatışmalardan beslenen, Vatan Sakarya, nutuklarını atanları, üzerken, ülkenin büyük çoğunluğunu serinletti. Havaların iyi gideceği umudunu artırdı.
  Umutlanmama, heyecanlanmama, rağmen, rüzgârın peşinden devlet katından gelen açıklamalar, seçim hesapları, karamsarlığa yol açmaktadır’.Sükût altındır.’ Sözü belli kişileri çevreleri hiç ilgilendirmiyor.
   Vatan için ölmeyi göze alanların yanında, kendi kişisel çıkarları için vatanını umursamayan, kendi çıkarlarını, vatanın mutluluğuna, huzuruna, tercih edenlerin çoğunluğu korkutmaktadır.
  Umut, umutsuzluktan daha iyidir.
   Biz umudumuzu yıllardır sürdürdüğümüz gibi ,
 sürdüreceğiz.

 

 

FİKRİ TAŞ 

Bu yazı toplam 1409 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim