• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

BAYRAM ÖNCESİ

Fikri TAŞ
  En çok özlemle beklenen, bayramdır. Uzun tatili, büyüklerin el öptürdüğü, küçüklerin el öpüp karşılığında hediyeler, özellikle harçlık düzeyinde para beklediği, Eş dost, akrabaların, komşuların karşılıklı ziyaretleri, küskünlerin barıştığı, çocukların bayram kutlaması karşılığında şeker toplayıp bol, bol yediği, fakir fukaraya zekât, adı altında para yardımının yapıldığı, sevindirildiği, Allahın rahmetine kavuşmuşların mezarları başlarında ziyaret edildiği, anıldıkları, birliği, beraberliği, insani ilişkileri, pekiştiren güzel bir bayramdır.
  İlkokulu ilçede okumuştum. Bu bayramı, çocuklar olarak heyecanla beklerdik. Şeker lokumun yanında, özlemini çektiğimiz, bayramda yemeyi sabırsızlıkla beklediğimiz kadayıf tatlısını doyasıya yerdik. Cebimizde paramız olurdu. Çocuklar, bayramlık verilen paraları birbirlerimize gösterir övünürdük.’Bak benim bu kadar param  oldu diye. Sokaklar, bayram ziyaretine çıkanlarla, özellikle gurup, gurup gezen çocuklarla dolardı.
  Şimdilerde kutlanan bayramların, eski bayramların sıcaklık ölçüsünde kutlanıp kutlanmadığı konusunda tereddütlüyüm.
  Nerde kaldı o eski bayramlar.
  Bütün okurlarımın bayramını kutlarım.

 +  +  +


  YENİDEN SEÇİLMİŞ
   Geçen günlerde,1 Ağustosta, TOBB(TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ) Genel kurulunun seçimleri yapıldı. Birliğin önemli bir karar organı olan Konseyine, Tunceli Sanayi Ticaret Odası Başkanımız Yusuf CENGİZ yeniden seçildi.
   Bu çok sevindirici bir haberdi. Onlarca delegesi olan illerin temsilcileri bu önemli karar organına seçilmez iken tek delegesi olan Tunceli Sanayi Ticaret Odası Başkanın 6.tıncı sıradan konseye seçilmesi büyük bir başarı, sevindirici bir haberdi.
   İkinci kez Tunceli Sanayi Ticaret Odası başkanlığına seçilen Yusuf CENGİZ, başarılı çalışmalarının, hizmetlerinin karşılığında bu iki önemli kurumda önemli yerlere seçilmişti.
   Bir Tuncelili olarak, Tunceli’yi ülke düzeyinde önemli yerlere taşıması, O önemli kurumlarda temsil etmesi Tunceli İçin önemli bir kazanım. Önemli bir başarıdır.
  Ben bu başarıdan, bu kazanımdan gurur duydum.
  Kendilerini alkışlıyorum. Kutluyorum.

  +   +  +


TAŞKESEN AİLESİNİN BAŞI SAĞ OLSUN
   Tunceli Halkı tarafından sevilen saygı duyulan, eski Tunceli, şimdi Tokat Valisi Mustafa TAŞKESEN Valimiz, birkaç gün önce babasını kaybetti.
   Herkes gibi oda babasını çok severdi. Tunceli’de bulunduğu sürede sık, sık, annesi ile birlikte misafir ederdi. Onların misafir olduğu günlerde, gülen yüzü daha çok güler, mutluluğu her haline yansırdı.
   Acısı, üzüntüsü telefondaki sesine de yansımıştı. Onu sonsuza dek kaybetmişti. Acısı çok büyüktü.
  20013 yılı, bize, ailemize, yaşamda en büyük acıyı, evlat acısını yaşatırken, sevgisine doyamadığımızı kaybederken, ona da acıların bir başka büyüğünü, baba acısını yaşatmıştı.
  Sayın Valimizin, Tanrının rahmetine kavuşan babasına, tanrıdan rahmet, kendilerine, TAŞKESEN Ailesine baş sağlığı diliyorum.
  
   
  
      Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 1912 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim