• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 21 °C

Başkan Maçoğlu, vatandaşlara tapularını verdi

Başkan Maçoğlu, vatandaşlara tapularını verdi
Dersim’de Alibaba Mahallesi’nde 40 yılı aşkındır tapuları verilmeyen 180 vatandaşın tapuları verilmeye başlandı.

Alibaba Mahallesi'nde belediyeye ait arsalar üzerinde, 2981 sayılı yasaya göre Tapu Tahsis Belgesi bulunan fakat bu alanın kısmen Afete Maruz Bölge olması ve imar planlarının sorunlu olması gibi nedenlerle bugüne kadar tapuları verilmeyen vatandaşların tapuları verilmeye başlandı.

Vatandaşlara tapularını dağıtan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu,  “Amacımız insanların barınma alanının bir hak olduğunu bu hakkın kendisine teslim edilmesiyle alakalı bir durum. Bu alanlarla ilgili mahalle toplantılarında yapmış olduğumuz çalışmalarda sonuçlanan şey 30- 40 yıla yakındır tapularının verilmediği ve bu alanda tapu sorununun yaşandığı. Bunun yanında sınırların belirlenmediğinden kaynaklı birtakım sorunlar yaşandığı mahallede yaptığımız toplantılarda ortaya çıktı. Bizler de bu alanlara dair imar çalışması yaptık”dedi.

Tapu dağıtım süreci ile ilgili İmar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Belediyemizce Jeolojik Etüt sonucu bu bölgelerin bir kısmı Afete Maruz Bölge sınırlarından çıkarılmış ve 3.10.2019 tarih ve 118 sayılı Meclis kararıyla 1/1000 Uygulama imar planına dahil edilmiştir. Belediyemizce bu alanda yapılan 18. Madde İmar Uygulaması kesinleşmiş ve tescil edilerek İmar uygulamalarının kesinleşmesi üzerine, 1980’li yıllarda gecekondu yasasına göre tapu tahsis belgesi verilen halkımızın, haklarının korunması ve tapularının verilmesi için belediyemizce yaklaşık iki yıldır yapılan çalışmalar sonuçlandırılarak tapular verilmeye başlandı. Yapılan bu çalışma sonucunda, Alibaba mahallesinin   yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen sorunu çözüme kavuşturulmuş, yoksul halkımızın tapularına kavuşması sağlanmıştır”denildi.

Tapularını alan mahalle sakinleri belediyeye başkanını ve tapuların verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Vatandaşların tapularını peyderpey almaya devam edeceği belirtildi.

baskan-macoglu,-tapulari-dagitti-(4).jpgbaskan-macoglu,-tapulari-dagitti-(5).jpgbaskan-macoglu,-tapulari-dagitti-(1).jpgbaskan-macoglu,-tapulari-dagitti-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim