• BIST 10226.04
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

Ayvalık Sanat Fabrikası

Elifsu Dilek Sen

Ayvalık'tan Uluslararası Tiyatro Festivali geçti...

Kurtarılmış bir vaha gibidir Ayvalık Sanat Fabrikası. Memleketin dört bir tarafından gelen kaçkınların Ayvalık'a sanatla tutunma çabasıdır.

Kendilerine neden Sanat Fabrikası dedikleri yaptıkları Uluslarası Tiyatro Festivaliyle anlaşılır hale gelir, Ayvalıklıların gözünde. Tutkulu tiyatroseverelerin nasıl bir fabrika gibi çalıştıklarına, ürettiklerine tanık olursunuz o daracık Ayvalık sokağında.

Ayvalık Sanat Fabrikası Tiyatrosu sanki çok uzun zamandır o sokakta. Her geçenin selam verdiği, tiyatroya dair sorular sorduğu bir sokak onlarınkisi.

Uzun yıllardır yerleşik bir tiyatro olarak çok zorluklar aştıkları aşikar...

Ayvalık’ta ve ulaşabildikleri her yerde var olmayı sürdürmüşler.

Covid-19 salgınından çıkıp sonrasında Festival yapmayı başaracak kadar da güçlü bir dayanışma ağına sahip.

Yaptıklarını sürdürmek ve daha da ileriye taşımak bu zorlu günleri Ayvalıktan aldıkları destekle başarmışlar. Ayvalık’ın tiyatrosu 'AYVALIK SANAT FABRİKASI TİYATROSU YAŞAMALIDIR' şiarıyla Ayvalıklı'dan destek alıp salgından sağ çıkmayı başarmışlar tüm olanaksızlara rağmen.

Ayvalık Sanat Fabrikası tiyatro dostlarının ve CHP'ye rağmen seçilen Belediye Başkanı Mesut Ergin'in destekleriyle Ege'nin ılık rüzgarları tadında bir festivale imza attı Mayıs ayında.

Bernard Shaw, 'Sanat gerçeklikle başedebilmenin en önemli yöntemidir' der. Tiyatroyla yoğrulmuş Ayvalık sokaklarında, tiyatroya tutunmuş güzel insanları göreceksiniz... 

Ayvalık'a younuz düşerse, yaz dönemi 'Drama Atölyeleri', 'Temel Oyunculuk Atölyeleri' ve 'Dans Kursları'na kayıt yaptırabilirsiniz.

Aynı zamanda Sanat Fabrikası, kafe olarak ta hizmet vermektedir.

Kafede ücretsiz internet keyfini yaşarken aynı zamanda günlük gazeteler ile tiyatro, kültür ve sanat dergilerini okuma imkanınıda bulabilirsiniz. Akşam saatlerinde barlarından çeşitli içecekleri içebilir en iyi müzikleri dinlerken eğlencenin tadına da varabilirsiniz.

Sımsıcak ve samimi bir ortamda her türlü etkinliklerinizi Sanat Fabrikası Kafe'de yapabilirsiniz. Ayrıca burada her türlü sanatsal sergisi yapabilir, tiyatroya ve kafeye gelenlerin beğenisine sunabilirsiniz. Yemekli toplantılar, çay, doğum günleri, her türlü eğlence ve kültür odaklı etkinliklerde size hizmet etmektedir.

Tüm sokakların tiyatrodan geçmesi dileğiyle.

 

Bu yazı toplam 28249 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim