• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

AK PARTİNİN, DERSİMDE SEÇMENİN İRADESİNE DAYALI SEÇİMİ

Fikri TAŞ

       Halkın % 50 iradesi ile iktidara gelen AK Partinin, Ülke çapında yapılan başta milletvekili seçimleri olmak üzere, belediye seçimlerini, il başkanlıkları seçimlerini atamayla tek kişinin Başbakanın, belirlemesi ile yaptığı halkın, seçmenin iradesinin belirleyici olmadığı kamuoyunda sürekli konuşulup tartışıldığı gibi son günlerde basında da çokça yazılır ve çizilir olmuştu.
      Tamda bu süreçte Dersimde yapılan AK Parti İl seçimleri, sürece damgasını vurdu.      
      AK Parti çevrelerinden bize yansıyan bilgilere göre, Başbakan Akpazar Beldesi Belediye Başkanı Ali Aydın’ı Ankara’ya çağırarak, ‘Başarılı çalışkan bir belediye başkanı olduğunu, Tunceli’ye daha çok hizmetin götürülmesi için belediye başkanlığından ayrılıp, AK Parti Tunceli İl başkanlığına aday olmasını’ istemiş ve eklemiş: Müteahhit, iş adamlarının il başkanı olmalarını, uygun görmediklerini ifade etmiş. O da, Başbakanın teklifini kabul etmiş. Basın Mensuplarıyla yaptığı benim katılamadığım bir kahvaltıda aday olacağını açıklamıştı.
       Akpazar Belde Belediye Başkanı Ali AYDIN, çalışkanlığı proje üretkenliği hizmet aşkıyla tanınan, sıcak mütevazı hemen herkes tarafından sevilen bir kişilik. Çevre köyleri, beldesine bağlayarak götürdüğü hizmetler hep övgüyle konuşulur. Başbakanın onayını almış, Genel Merkezle uyumlu Tunceli’ye hizmet yatırım getirebileceği düşünülen, başarılı bir isim.
       Akpazar Belde Belediye Başkanı Ali AYDIN, Başbakanın isteği üzerine AK Parti il Başkanlığına aday olurken, AK Partinin kayıtlı delegelerinin çok büyük bir çoğunluğu, AK Partinin kuruluş tarihinde halkının % 90’ı, Sol-Sosyal demokrat olan Dersimde gelebilecek bütün tepkileri göze alarak, Tunceli’de AK Partiyi kuran ilk kurucu Başkan, Veli SUROĞLUNU yeniden aday gösterirler.
      Yine AK Parti çevrelerinden aldığımız bilgilere göre, Kurucu Başkanın adaylıktan çekilmesi için Genel Merkezden, telkinler istekler gelmiş. Kayıtlı delege Kurucu Başkanın çekilmesine izin vermeyerek aday olmasında ısrar etmiş.
      Bütün baskılara rağmen Kurucu Başkan, çekilmemiş. İl Başkanlığı seçimine Bakanlık düzeyinde katılımlar olmuş. Orman Çevre Bakanının yanında, AK Parti Milletvekilleri de katılmış.
     AK Parti delegesi, Genel Merkeze rağmen, partinin ilk Kurucu Başkanını, çok büyük bir çoğunlukla yeniden İl Başkanlığına seçmişler. İl Kurultay seçiminde hazır bulunan, AK Parti milletvekili. Demokrasilerde örneğine rastlanmamış bir tavırla, seçilen yeni il başkanını kutlamadan salondan ayrılmış.
    AK Parti delegelerinin tabanının Genel Merkezlerinin, tepkisine rağmen özgürce demokrasi kuralları içinde, gerçekleştirdikleri seçimden dolayı partileri adına övündükleri bize yansıyan tepkiler.
    Bir AK Partilinin, ‘Kim demiş bizde demokrasi yok. Buyrun Tunceli seçimleri bunun doğru olmadığının bir örneğidir. Halkın özgür iradesi sandığa yansıyarak seçim yapılmıştır. Partimiz Tunceli’de, demokrasinin güzel bir örneğini vermiştir ve vermeye devam edecektir.’
    AK Partinin Tunceli seçimleri ile ilgili konuşan bir Dersimli, ‘AK Partide böyle bir örnek, bu güne kadar yaşanmamıştı. Bizde şaşırdık. Umarız bu örnekler, giderek çoğalır.’ derken,
    Bir başka Dersimli, ‘Umarız, AK Partinin yeni il yönetimi, kendilerine uygun bürokratların atanmaları istemediklerinin görevlerinden alınmaları ile değil, Tunceli’ye hizmet getirenlerin yanında onları destekleyerek, Tunceli’nin sorunlarını hükümet düzeyinde dile getirmenin çabası çalışması içinde olurlar. Bürokrat yardımcılarından emir alarak bir başka bürokratı, görevinden almaya kalkmazlar.
    Tunceli, özgürlüklerin ve demokrat düşüncenin ağırlıklı olduğu, yaşandığı bir ildir. AK Parti, Tunceli’de çoğunluğun iradesini sandığa yansıtan bir ilke, bir örneğe imza attı.

Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 2028 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim