Tunceli Valiliğine bağlı İl Güvenlik İşleri Bürosundan Vali Tuncay Sonel imzasıyla Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) gönderdiği yazıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Tunceli Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Hıdır Demir, Özcan Ateş, Candan Badem ve Metin Kılıç ile kent merkezine bağlı Meşeyolu Köyü Muhtarı Hakkı Suvan'a Tunceli Merkez ilçe Seçim Kurulu, Ovacık ilçesi Gözeler Köyü Muhtarı Turgay Bilge'ye de Ovacık İlçe Seçim Kurulunca mazbatalarının verildiği anımsatılarak, söz konusu şahısların mazbatalarının geçerli olup olmadığını sormuştu.
Yazıda ayrıca söz konusu kişilerin KHK ile kamu görevinden ihraç edildiği ve YSK'nin "KHK ile ihraç edilenlerin kamu görevinde bulunamayacağı" yönündeki kararı aktarılarak, söz konusu kişilere verilen mazbataların geçerli olup olmadığı yönünde görüş istenmişti.
YSK yaptığı incelemenin ardından İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ve Ovacık İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderdiği yazıda, Belediye Meclis Üyesi seçilen Hıdır Demir, Özcan Ateş, Candan Badem ve Metin Kılıç ile merkeze bağlı Meşeyolu Köyü Muhtarı Hakkı Suvan ve Ovacık ilçesi Gözeler Köyü Muhtarı Turgay Bilge'ye verilen mazbataların iptaline karar verildiğini bildirdi.
Yazıda ayrıca mazbataların iptali ile merkeze bağlı Meşeyolu ve Ovacık ilçesine bağlı Gözeler köyleri için 2 Haziran'da muhtarlık seçimi yapılmasının da kararlaştırıldığı kaydedildi.
4 Belediye meclis üyesi ve 2 muhtarın mazbatası iptal edildi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Belediye Meclis Üyesi seçilen ancak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevlerinden ihraç edilen 4 üye ve 2 muhtarın mazbatası iptal edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Dersim’de veliler tepkili: “Üç okul aynı binada eğitim görmesin”Dersim’de okulların açılmasına kısa süre kala başlayan tadilat çalışmaları, bu yıl da öğrenciler ve veliler açısından tartışma konusu oldu.
Dersim’de köylüler su sorununun çözülmesini bekliyorMezra sakinleri, su borularının toprak altına alınmaması nedeniyle yaz aylarında suyun aşırı ısındığını, kış aylarında ise donduğunu ifade etti.
Dersim'de Yol Tartışması: "Arsamı Asfaltın Altına Gömdüler"Dersim merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Fatma Büyüktaş, Tunceli Devlet Hastanesi bağlantı yolunun kendisine ait arsa üzerinden, bilgisi ve rızası alınmadan geçirildiğini iddia etti.
Şahverdi Köyü Üreticileri Yetkililere Seslendi: "Yerli Üretici Mağdur Ediliyor"Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Şahverdi köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, yıllardır kullandıkları yayla merasının kendilerine tahsis edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden soruna acil çözüm bulunmasını istedi.Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim






























