• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 13 °C

Tunceli’nin yabancı konukları vardı

Tunceli’nin yabancı konukları vardı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Ekibi tarafından Grundtvig Eğitim Programı kapsamında hazırlanan "Kültürler Arası Anlayış Arenası" adlı proje 4 Avrupa ülkesinin katılımıyla gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Ekibi tarafından Grundtvig Eğitim Programı kapsamında hazırlanan "Kültürler Arası Anlayış Arenası" adlı proje 4 Avrupa ülkesinin katılımıyla gerçekleşti.
Özellikle kırsal bölgelerde yetişen öğrencilerin farklı kültürleri tanıyıp kaynaşması, anlaması, kültürler arası önyargıların yıkılması için ortak bir Avrupa bilinci oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında daha önce Norveç ve İtalya’da bir araya gelen İsveç, İtalya, Fransa, Norveç, Türkiye Grundtvig Çalışma Grupları, projenin Türkiye ayağını gerçekleştirmek üzere Tunceli’de buluştu. İsveç, Norveç, Fransa ve İtalya’dan gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan 16 kişilik bir grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Ekibi tarafından karşılandı.
 
            İlimizi “Grundtvig Eğitim Programı” kapsamında ziyaret eden yabancı konuklar onuruna İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tunceli Grand Şaroğlu Otel’de bir program düzenlendi.
 
           26.10.2011 Çarşamba günü saat 19:30’da düzenlenen programa; Vali Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Hasan Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, yabancı konuklar ve AR-GE Birimi Proje Ekibi katıldı.
 
            İlimizi ziyaret eden yabancı konuklar onuruna verilen akşam yemeği ile başlayan program, Halide Edip Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile devam etti. Yöresel halk oyunlarımız yabancı konuklar tarafından büyük ilgi gördü.
 
            Programda yabancı konuklar adına bir konuşma yapan proje sorumlusu Magnus NILSSON, Tunceli’de çok güzel zaman geçirdiklerini ve eğlendiklerini belirterek bu tip projeleri önemsediklerini ifade etti. Projenin gerçek amacının kültürler arası anlayış çerçevesinde kültürler arası yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Magnus NILSSON, Tunceli’nin havası ve doğasına hayran kaldıklarını dile getirerek Tunceli’de kaldıkları süre içerisinde kendilerine ilgi gösteren Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul ve öğretmenlere teşekkür etti.
 
          Valimiz Mustafa Taşkesen ise dünya milletlerinin kardeş olduğunu hatırlatarak “Hepimiz Adem ve Havva’dan geliyoruz.Sonradan öğrendiğimiz kültürler bu kardeşliği bozamayacaktır.” dedi.Yabancı konukların İlimizden güzel anılarla ayrılacaklarına emin olduğunu ifade eden Vali Taşkesen, konuklara iyi yolcuklar dileyerek çeşitli hediyeler verdi.
 
            İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yabancı konuklar onuruna düzenlenen program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim