• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

Sıcaktan bunalan vatandaşlar plaja akın etti

Sıcaktan bunalan vatandaşlar plaja akın etti
Sıcaktan bunalan vatandaşlar, Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan doğal plajlara akın etti.

Son yılların en sıcak yazlarından birini yaşıyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kentte gerek kent sakinleri gerekse de yurt içi ve yurtdışından tatil için gelenler, Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında doğayla iç içe olan doğal plajları doldurdu. 

Kimi vatandaşlar plajlarda güneşlenirken kimileri de soğuk sularda serinleme keyfi yaşadı. Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki plajların tatil yerlerini aratmadığını söyleyen vatandaşlar, herkesin bu güzellikleri görmesi gerektiğini dile getirdi. 

Tatil için İstanbul’dan gelen ve ailesiyle birlikte Munzur Çayı’nın soğuk sularında yüzme keyfi yaşayan Hasan Şanlı, “Bayramdan önce gelmiştik. Kanada’dan, Fransa’dan kardeşlerim, ailem geldi. Her sene burada buluşuyoruz. Burası çok doğal. Munzur Suyu da hararete çok iyi geliyor. Munzur’a dalıp çıkınca sıcaktan eser kalmıyor” dedi. 

İstanbul’dan kamp için kente gelen Zeynep Çelik ise; “Sürekli görüyordum Munzur’u deniz gibi yapmışlar diye. Merak ediyordum. Arkadaşlarla geldik. Gerçekten tam bir tatil yeri gibi. Daha önce Antalya’ya gitmiştim. Bana göre burası Antalya ile yarışır hatta burası daha güzel. İnsanları çok güzel ve iyi niyetli. Geldiğimiz günden beri minibüs parası dahi vermedik. İnsanlar araçlarıyla bizi gideceğimiz yere bırakıyor. Havası, suyu, insanları güzel” diye konuştu. 

Almanya’nın Köln şehrinden tatil için gelen Onur Doğan, “Batı’ya, Ege’ye gitmiyorum. Buraları seviyorum. Munzur ve Pülümür Vadisi daha güzel. Munzur, akarsu olduğu için daha temiz. Burada çocuklar için büyükler için yüzme yerleri yapılmış. İnsanlar iskelelerden atlıyor” dedi. 

Almanya’da yaşayan ve tatil için ikinci kez Dersimi  tercih ettiğini ifade eden Gülseren Asafoğlu ise; “Burayı çok beğendim. Doğası, suyu çok güzel. Herkesin gelip buralarda tatil yapmasını tavsiye ederim” diye konuştu. 

sicaktan-bunalan-vatandaslar-plaja-akin-etti-(11).jpgsicaktan-bunalan-vatandaslar-plaja-akin-etti-(14).jpgsicaktan-bunalan-vatandaslar-plaja-akin-etti-(15).jpgsicaktan-bunalan-vatandaslar-plaja-akin-etti-(10).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim