• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 6 °C

SES Eş Başkanı: Vaka sayılarımız her geçen gün artmaktadır

SES Eş Başkanı: Vaka sayılarımız her geçen gün artmaktadır
Dersim’de koronavirüs vaka sayısı hızla yükselirken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi Eş Başkanı Kahraman Yürük yaptıkları saha çalışmasına dair verileri paylaştı.

“GÜNLÜK VAKA SAYIMIZ %60 ORANINDA BİR ARTIŞ GÖSTERDİ”

Yaptıkları saha çalışmasında Sağlık Bakanın pozitif vaka sayılarında %40 azalma olduğunu söylediği haftada Dersim’de okullarında açılması ile günlük vaka sayısının %60 oranında bir artış gösterdiğini belirten Yürük, “İlçelerimizden en ücra köylere kadar yoğun bir şekilde vaka tespiti yapılmaktadır. Bu artışın nedenleri arasında halkımızın da kurallara uymadan fiziki mesafesiz sosyal yaşamına devam etmeleri, piknik, ev ziyaretleri gibi faktörlerin olması da bulaşın yayılmasına neden olmuştur. İlimizde yaşlı nüfusun yoğun olduğu göz önünde bulundurularak, kalabalık ortamlardan uzak durulması, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmaları önemlidir” dedi.

 

“PANDEMİYLE MASKE-MESAFE-HİJYEN TEKERLEMESİYLE BAŞA ÇIKILMAZ”

Her bireyin sorumluluklarını yerine getirmesi, gelinen noktada kaçınılmaz zorunluluk arz ettiğini söyleyen Yürük, saha çalışmasına dair şu aktarımlarda bulundu:

“Covid-19 ile mücadele için, il pandemi kurulu bu konuda önleyici önlemler almalıdır. Çevre illerden ilimize yapılan gezi turlarına sınırlama getirilmeli, açılması düşünülen Munzur Üniversitesi’nin eğitim süreci online olarak devam etmelidir. Pandemi sürecinde ilimizde elliye yakın sağlık emekçisi Covid-19 virüsüne yakalanmıştır. Ülke genelinde 140 sağlık emekçisi hayatını kaybetmiş, kırkbinin üzerinde sağlık emekçisi enfekte olmuştur. Suçu halka, cezayı sağlık emekçisine keserek Covid-19 pandemi ile mücadele edilemez.

Salgının kontrol altına alınmamasının sorumluluğunu vatandaşlara yıkıp sadece “Maske-Mesafe-Hijyen” tekerlemesiyle pandemi ile başa çıkılmaz. Yapılması gereken, Dünya Sağlık Örgütü’nün, pandemi başladığından beri önerdiği şekilde düzenli test yapılarak, hastalık tanısı konulanlara katı bir izolasyon uygulayıp, evde izolasyon koşularının sağlanmadığı durumlarda yerel yönetimlerle de işbirliği yaparak barınma olanakları sağlanmalıdır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim