• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

SAYGIDEĞER VALİMİZ TUNCAY SONEL'İN TUNCELİ'YE SUNDUĞU HİZMETLER

ADİL YETER

Açıklamama başlamadan önce şu paragrafı yazmada fayda görüyorum:

"İnsan başkalarına yardım ettiği, başkalarını sevdiği kadar yükselir." Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir.

Hayatta mukabele edilmesini bile beklemeden sadece SEVMEK…

Sayın Valimiz:

İlimize göreve başladığı tarihten bugüne kadar büyük zahmetlerle, "Hizmette sınır yoktur" anlayışı ile hizmet ve projeleri tek tek devreye sokup, sayılamayacak kadar hizmet sunmuştur.

Gülen-sevecen  Tunceli halkını çok seven  hemde kat kat seven bir kişiliğe sahip.(Ariflerin sohbeti arttırır marifeti) profesyonel bir başarı ile bu hizmetler çığ gibi büyüyerek devam etmektedir.İnsan neyle yaşar sevgi ile yaşar.Çalışmanın her anı karar alma zamanıdır.DER;

Her hizmetin yenisine bir yenisini ekleme çabası içerisindedir.

SEVGİ DEĞİNCE:

İki dörtlük şiirimde Sayın Valimizin halkı nasıl sevdiğini yazıyorum:

Sevgi hayattır,

Sevgi candır, kandır

İnsandır sevgi,

Çocuktur, gençtir sevgi

Sakallı baba, çilekeş anadır

Sevgi

********

Yardır, yarendir sevgi

Süt veren koyun,

Meleyen kuzudur, sevgi

Doyuran kana kana içilen sudur,

SEVGİ…

Kendi kalemimden çıkan şiir, gerisi daha var.

NOT: Şiir içten gelen duygusal bir dürtüdür.PAŞAM.

Valimizin halkımıza verdiği sevginin ne kadar makbül olduğunun bir göstergesidir.(Şiirin verdiği sevgi zaten kendini belli ediyor.

Sayın SONEL'in düşündüğü projelerden birisi olan şudur:

EMİN ADIMLARLA TUNCELİ

İLİNİ GELECEĞE TAŞIYAN, TURİZM İLİNE ÇEVİRME ÇABASI İÇERİSİNDE;

Tunceli'nin bu güzel doğasına hayranlığının bir ifadesidir.

Hakka ve halka dayalı gönül verdiği kentimize daha kolay ve kaliteli hizmet sunmak, halkın huzurlu güvenli yaşayabilmesi şehir haline dönüştürülmesine çalışmak, barajın kıyısında yaptığı tesisleri göz kamaştırıyor.Halkımız büyük memnuniyet duymaktadır.Bu hizmetler birer cennet köşesini arz ediyor.Bedensel engelli biri olarak Munzur Bakım Merkezini ziyaret ederek, bedensel engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı kucaklayarak duygusal anılar yaşandı.Yöneticilere başarı dileklerinde bulundu.

Sayın Valimiz Tunceli İlimize şu durumda hizmet ve yardımlarından dolayı kendime bir görev olarak sayıyorum.Ayrıca okulları da ziyaret ederek, öğretmenler ve öğrencilerin isteklerini dinleyerek gereken neyse yapılacaktır.Yüzlerce sunulan hizmet ve yardımlar var hepsini yazmak için zamana ihtiyaç var.

İlçe ve köylerden gelen ziyaretçiler iş ve yardım talebinde bulunuyor.Gerekenin yapılacağını olumlu imkanlar dahilinde olacağını söyledi.

Yapılan tüm hizmetler gelecekte büyük bir heyecanla görülecektir.Halkımızın başlıca söyledikleri huzur ve güven içinde olduklarını ifade ederek, ÜLKEMİZE barış ve huzurun gelmesini istiyoruz.Asker ve güvenlik güçlerimizin halkın mal ve can güvenliğimizi son derecede görevlerini başarı ile sürdürmektedirler.Yardımlarını bizden esirgemeden yapıyorlar.Bizi bizden daha çok seviyorlar.Başta zabıta müdürü ve personeller görevlerini son derece titizlikle yapıyorlar.

Çöp yığınlarını hiç görmedim.Sabahın erken saatlerinde çöplerin kaldırılması ve temizlenmesi hiçbir kokunun bulunmadığı, çevreyi tertemiz hale getiriyorlar.Ne kadar sevindirici bir çalışmadır.Ben birçok şehirde yaşadım.Çöp yığınlarından geçilmez olurdu.Bu şehirimizin doğal açıdan bizleri çok çok memnun ediyor.Hizmetlerinden dolayı ben başka şehirlerden Valimizin İlimize kaliteli hizmetlerin yapılması için, arı gibi çalışmaların yapıldığına ilişkin duyumlar alıyorum.Ör:Mersin, Malatya ve Elazığ dahil telefonla görüşüyorum.Bu şehirlerde de yerel gazetelerde çalıştım.Buradan bu mevsimde yerleştikleri şehirlere dönüş yapan insanlarımız Tunceli'de güzel hizmetlerin yapıldığını söylemeye çalışıyorlar.Ne kadar sevindirici bir durum.

Belediye'nin önündeki bina oturma alanı ve yeraltı çarşısı.Bunlar hep sayın Valimizin gayretleri ile yapılmıştır.Hizmetler peyder pey devam ediyor.

Anayolun ışıklandırılması baraja düşen ışınlar sanki güneşin yedi rengini oluşturuyor.Bayağı tayf yapıyor.Valimize akın akın gelen ziyaretçiler bu vatan toprağı üzerinde yaşadığımız sürece birlik ve beraberliğimize ihtiyaç var.Biz hükümetimizin yanında yer alıyoruz.Halkın bir isteği de bizi yaradan böyle bir Devlet adamını bize nasip eğledi.

Ben neden olan biten hizmetleri beğenip yazıyorum, kendimi sorguya çekiyorum:

Gördüklerimi ve araştırdıklarımı yazıyorum.Bu hizmetlerden başka bir amacım yok.Yapılan hizmet ve yardımlara karşı mutluluk, başarı ve tüm hedeflere ulaşmak için Sayın Valim'e sevgi ve saygılarımı sunarım…

Bu yazı toplam 64099 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim