• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 22 °C

Şaroğlu, Tunceli’ye verilen tarımsal destekleri sordu

Şaroğlu, Tunceli’ye verilen tarımsal destekleri sordu
CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, ‘Tunceli ilimiz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe desteklerinden etkin bir şekilde yararlanmış mıdır’ diye sordu.


CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Tunceli’deki üreticilerin girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar sebebiyle zor bir süreçten geçtiğini belirterek tarımsal desteklemeler ile Devlet teşvik ve hibelerinin önemine dikkat çekti.


CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Tunceli’deki üreticilerin girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar sebebiyle zor bir süreçten geçtiğini belirterek tarımsal desteklemeler ile Devlet teşvik ve hibelerinin önemine dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması istemiyle  TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Şaroğlu, ‘Tunceli ilimiz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe desteklerinden etkin bir şekilde yararlanmış mıdır’ diye sordu.

Şaroğlu, Bakan Pakdemirli'den şu sorulara yanıt istedi:

1- Tunceli ilimiz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen hibe desteklerinden etkin bir şekilde yararlanmış mıdır? Yararlandı ise bu kaç çiftçiye ve ne kadar düzeyde gerçekleşmiş midir?
2- Tarımsal desteklemeler kapsamında Tunceli iline 2020 yılı itibariyle verilen sertifikalı tohum kullanım desteği ne kadardır?

3- Bakanlığınızca genç çiftçilere dönük gerçekleştirilen proje kapsamında, Tunceli ilinde köye dönüş hibesine başvuruda bulunan genç çiftçi sayısı kaçtır? Bunlardan kaçına ve ne düzeyde destekte bulunulmuştur?

4- Bakanlığınızca; tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde, 2010 yılı itibariyle Tunceli ilimize dönük verilen destekler nelerdir? Bunların yıllara göre dağılımı nasıldır?

5- Konumu itibariyle zengin endemik bitki türlerine ve florasına sahip olan ilimizde, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği konusunda yapılan çalışmalar nelerdir?

6- Tunceli’de, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü açılması düşünülmekte midir?

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim