• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

Munzur Üniversitesi iş birliği ile seminer

Munzur Üniversitesi iş birliği ile seminer
Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Munzur Üniversitesi iş birliğiyle “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” gerçekleşti.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Munzur Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri”, sektörün öncü isimlerini gençlerle bir araya getirdi. Etkinlik bu yıl Covid-19 önlemleri kapsamında online olarak yapıldı.

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF), sanayi faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk misyonuyla farklı projelere imza atmayı sürdürüyor. Bu kapsamda YÜF her yıl farklı üniversitelerle iş birliği yaparak düzenlediği “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” ile gençlerle sektör uzmanlarını bir araya getirerek deneyimlerini paylaşmalarına imkân tanıyor.

Bu senenin ikinci Beton ve Beton Bileşenleri Semineri Munzur Üniversitesi iş birliği ile 20 Haziran Cumartesi günü düzenlendi. Etkinlik, Covid -19 önlemleri kapsamında webinar olarak gerçekleşti. Seminerde inşaat mühendisi adayı gençler sektördeki en son teknolojileri, sektör analizlerini, rakamsal verileri, üretim süreçlerini, dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamaları konunun uzmanlarından dinledi.

Munzur Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik Doç. Dr. Murat Dal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Seminerin moderatörlüğünü ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yaman üstlendi.

Seminerde misafir konuşmacı olarak yer alan İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Didem Baş ise “İlham Veren Beton Mimarlığı” sunumu ile mimarlığın malzemeye kendi biçimlendirme dili ile yaklaşımı anlattı. Baş, beton yapı ürünleri ile betonarme taşıyıcı sisteminin mimarlıkta devrim yaratan etkisine değinerek beton mimarlığın da farklı coğrafyalardan üç öncü mimarın ve ülkemizden Behruz Çinici'nin eserlerinden örnekler sundu.

Etkinlik sırasında öğrenciler, uzmanlara sunumları ile ilgili soru sorma fırsatı yakaladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim