• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 28 °C

Munzur Baba Gözeleri ziyaretçi akınına uğruyor

Munzur Baba Gözeleri ziyaretçi akınına uğruyor
Dersim'in önemli inanç merkezi ve turistlik yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri'ne Covid-19'a rağmen ziyaretçi akınına uğruyor.

Kent merkezine 80, Ovacık (Pulur) ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde bulunan ve Munzur Çayı'nın ana kaynağını oluşturan Munzur Baba Gözeleri, başta Diyarbakır, Batman, Mardin, Muş ve Urfa olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçisini ağırladı.

Munzur Dağları'nın eteklerindeki kayaların arasından çıkan sularıyla etkileyici bir görünüme bürünen Munzur Baba Gözeleri, çevresindeki bitki örtüsü çeşitliliği ve şelaleleriyle görenleri hayran bırakıyor.

Normalleşme sonrası çok sayıda Dersim ziyareti için Tur olarak talep geldiğini hatırlatan Tur yetkilisi Ahmet İleri,"Dersim'de bulunan Munzur Gözeleri çok güzel, Diyarbakır, Mardin ve Batman'dan tur getirdik. Corona nedeniyle maske ve dezenfekte önlemlerimizi aldık ve Dersim'e tur düzenledik.  Batman, Diyarbakır, Mardin'de şubelerimiz var. Suyu ve havası çok güzel insanlar burayı görmek istiyor" dedi.

İlçede kültür, doğa ve inanç turizminin gözde yerlerinden biri olan Munzur Baba Gözeleri, bir yandan kutsal mekan olması itibariyle yöre halkı tarafından korunurken, diğer yandan da bu mevsimin güzelliğini yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistler tarafından günü birlik ziyaret ediliyor.

Mardin'den ilk kez Dersim'e geldiğini ifade eden Aras Selvi, "İlk kez buraya geliyorum, çok güzel ancak bazı yerlerde temizlik yapılması gerekiyor. Ama genel anlamıyla çok güzel bir yer" diye konuştu.

Covid-19 nedeniyle önceki yıllara göre ziyaretçi sayısında azalma görülen Munzur Baba Gözeleri, yeni normalleşme planlaması kapsamında seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından ziyaretçilerin akınına uğradı.

Dersim'i çok merak ettiğini bu amaçla ailesiyle ziyarete geldiğini ifade eden Yüksel Yılmaz da, "İlk kez geliyorum çok merak ettim ve ailemle geldik. Çok güzel, herkese buraya gelmesini tavsiye ederim. Sadece biraz daha bakım yapılırsa buralar daha güzel olur" dedi.

Haber: Kenan Korkmaz

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim