• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 8 °C

Milletvekili Önlü, Sosyal Hizmetler’deki sürgünleri sordu

Milletvekili Önlü,  Sosyal Hizmetler’deki sürgünleri sordu
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yaşanan sürgünler, mobbing ve adaletsizlik iddialarına ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayarak konuyu meclis gündemine taşıdı.

Önlü verdiği soru önergesinde sosyal hizmetlerin doğru ve adil bir şekilde uygulanmasında yaşanan sorunların yanı sıra sosyal hizmet emekçilerinin sorunları da her geçen gün giderek arttığını belirterek şöyle konuştu:

“Sosyal hizmet alanın prensiplerini bilmeyen, mesleki yeterliliği olmayan yöneticilerin liyakatsiz atanması bu sorunların nedenlerinden biridir. Mevcut yöneticilerin sosyal hizmetleri bir zıplama rampası gibi kullanması ve sık sık yönetim kademelerinde yaşanan değişimler sosyal hizmet personellerinin yaşadıkları sorunları çözümsüz hale getirmekte ve muhatap konularında sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Vekili olduğum Dersim ilinde bulunan Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de liyakatsiz atamalarla, sosyal hizmet emekçilerine yönelik kötü muamele ve mobing uygulamalarıyla sürekli gündeme gelmektedir. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü İl Müdürü ve aynı zamanda Tunceli Cemevi Başkanı görevine devam eden Ali Ekber Yurt ve kimi kurum yöneticileri hakkında geçmişte de birçok iddia gündeme gelmiş, ancak bu iddialara ilişkin tek bir soruşturma açılmamıştır.”

Kendisine aktarılan bilgilere göre sosyal hizmet emekçilerinin özverili çalışmalarına rağmen, emekçilere yönelik idareciler tarafından adaletsiz iş yüklendiği, çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığı, personellerin fikirleri dahi sorulmadan keyfi yer değişiklikleri yapıldığı, bu uygulamalarında iş barışına zarar verdiği ve iş verimini düşürdüğü belirtildiğini söyleyen Önlü; “Bu tür adaletsiz uygulamalara karşı ses çıkaran sosyal hizmet emekçilerinin ise keyfi tutanaklarla ve sürgün tehditlerle sindirilmeye çalışıldığı ifade edilmektedir” dedi.

Önlü şöyle devam etti:

“Ayrıca çalışanların mobing ile yıldırılmaya çalışıldığı, siyasi erke sırtını dayayan kimi kesimlerin kollandığı, soruşturma dosyalarının üstünün örtüldüğü, soruşturmaların şeffaf yürütülmediği, kaba ve kırıcı ifadeler kullanıldığı, sosyal hizmet emekçilerinin meslek tanımlarının net olmamasından kaynaklı mesleki olmayan işlerde çalıştırılmaya zorlandığı belirtilmektedir.

Son olarak tarafıma iletilen bilgilere göre Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde İl Müdürü Ali Ekber Yurt’un, İl müdür yardımcılarının ve kamu idarecilerinin çalışanlara yönelik baskı, mobing ve sürgünler nedeniyle SES Dersim Şubesi üyeleri 21 Aralık 2022 tarihinde kurum önünde basın açıklaması yapmak istemiş ancak kolluk güçlerinin müdahalesi sonucu açıklama engellenmiş, açıklama SES Dersim Şubesi önünde gerçekleştirilmiştir.

23 Aralık 2022 tarihinde basın açıklamasına katılan 3’ü psikolog 1’i çocuk gelişimci ve 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni personelin (Gülşen Onan, Leyla Aydın, Duygu Kurban Güzel , Ali Berhan Soylu ve Besime Özden Benli) Pertek ilçesinde bulunan Sosyal Hizmet Merkezine kadro atamaları yapılmıştır.”

Mevcut değişikliklerde aynı unvana ve görev alanına sahip kişilerin birbirleri ile yer değiştirldiğini ve Pertek Sosyal Hizmet Merkezinde aktif yürütülen dosya sayısı Tunceli Sosyal Hizmet Merkezinin aktif dosya sayısının yarısından az olmasına rağmen daha fazla sayıda psikolog ile hizmete devam ettirilmesi yapılan değişikliklerin ihtiyaca yönelik olmadığını söyleyen Önlü, Petek’te psikolog sayısının 4’e çıkarıldığını hatırlattı.

 

Yapılan görev değişikliklerinden görevlendirmelerin ihtiyaca yönelik olmadığı, sadece basın açıklamasına katılan sendika üyelerini yıpratmak ve cezalandırmak amaçlı sürgünler olduğunu belirten HDP’li Önlü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a şu soruları yöneltti:

 

Vekili olduğum Dersim ilinde bulunan Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde, personele yönelik mobing, kötü muamele ve sürgünlere ilişkin bir soruşturma başlatacak mısınız?

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde çalışan personellere adaletsiz iş yüklendiği, çalışanlar arasında ayrımcılık yapıldığı, personellerin istekleri dışında keyfi olarak yerinin değiştirildiği doğru mudur?

Son 1 yıl içerisinde Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğünde çalışan personellerden kaçının yeri keyfi olarak değiştirilmiştir?

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde siyasi erke sırtını dayayan kimi kesimlerin kollandığı, soruşturmaların şeffaf yürütülmediği ve üstünün örtüldüğü, çalışanlara kaba ve yaralayıcı ifadeler kullanıldığı doğru mudur?

Son 1 yıl içerisinde Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğünde kaç soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalardan kaçı ne şekilde tamamlanmıştır? Soruşturmalar sonucunda hakkında idari işlem başlatılan personel sayısı kaçtır?

21 Aralık 2022 tarihinde baskı, mobing ve sürgünlere ilişkin yapılan basın açıklamalarına katıldığı için 3 kadın personelin merkezden Pertek ilçesine sürgüne gönderildiği doğru mudur? Bu sürgünlerle sendika üyeleri yıpratılmak ve cezalandırılmak mı istenmektedir?

Sürgün edilerek haksızlığa uğrayan ve mağdur edilen çalışanların kadro atamalarının iptal edilerek eski görev yerlerine dönmeleri için bir girişiminiz olacak mıdır?

Hakkında mobing, baskı, hakaret gibi sayısız iddia bulunan Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt’u hakkında soruşturma neden başlatılmamaktadır? Ali Ekber Yurt’u görevden almayı düşünüyor musunuz?

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim