• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

Meme kanserine karşı bilinçlendirme çalışmaları sürüyor

Meme kanserine karşı bilinçlendirme çalışmaları sürüyor
Halk Sağlığı Müdürlüğü, Meme Kanseri ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezleri eğitim Hemşirelerince “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Etkinlikleri” kapsamında 14 öğretmene, 274 öğrenciye, 2744 yetişkine ve 290 Sağlık personeline olmak üzere toplam 3322 kişiye Meme Kanserinin nedenleri, belirtileri, erken teşhisin önemi, korunma yöntemleri, Kendi Kendine Meme Muayenesi konularında eğitim verildiğini  açıkladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“TSM ve ASM personellerince mahalle gezileri yapılarak kadın vatandaşlarımıza Meme Kanseri ile ilgili olarak bilgilendirilmeleri, bilinçlendirilmeleri ve farkındalıkların yaratılması amacıyla eğitici bilgiler verilip broşürler dağıtılmış ve hedef yaş grubunda olan kadın vatandaşlarımız Kanser taramalarını yaptırmaları amacıyla ilimiz KETEM’e davet edilmiştir.

TSM ve ASM personellerince vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları kahvehane, spor salonu, kafe, çay bahçesi vb. yerler ziyaret edilerek vatandaşlarımıza Meme Kanseri ile ilgili eğitici bilgiler verilerek broşürler dağıtılmıştır.

TSM ve ASM'lerine başvuran kadın vatandaşlarımıza Meme Kanseri ile ilgili eğitici bilgiler verilerek broşürler dağıtılmış ve Kanser taramalarını yaptırmaları amacıyla ilimiz KETEM’e yönlendirilmiştir.

İlimizde faaliyet gösteren yerel basın Halk Sağlığı Müdürlüğümüze davet edilerek İlimiz KETEM de sorumlu Hekim tarafından ilimizde yayın yapan yerel bir radyoda program yapılmıştır. KETEM personeli tarafından Valilik ve Hastane önünde stand açmıştır. İlimiz Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Hastane personeline eğitim vermiştir.

İlimiz Merkezi ile İlçe Merkezlerinde esnaflarımızın işyerlerine, Okullara, Halk Eğitim Merkezlerine ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Meme Kanseri ile ilgili afişler asılmış ve eğitim verilmiştir.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim