• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

Maraş katliamında yaşamını yitirenler Dersim’de anıldı

Maraş katliamında yaşamını yitirenler Dersim’de anıldı
Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Maraş Katliamı’nın 41. Yılında yaşamını yitirenleri andı.

Seyit Rıza Parkı’nda düzenlenen anmaya, Siyasi parti ve kurum temsilcileri, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Açıklamayı okuyan Baba Mansur Ocağı pirlerinden Nesimi Genlik, Maraş’ta yaşanan ev işaretlemelerinin günümüzde de hala devam ettiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

“Zalim, kindar ve kanla beslenen asıl gıdası mazlum ve müminin lokmasını çalmak, haram lokmayla beslenmek olan bu Yezit zihniyeti devam ettikçe korundukça ülkenin idaresinde söz söyleme lüksüne sahip oldukça huzur olmaz. İnsanlık tarihi bu yüz kızartıcı suçlardan kurtulmasını tek yolu yapanların toplumla yüzleşmelerinden geçer. Hataların kabullü erdemliliktir bu da erdemlilerin işidir. Yıllardır bu yapılmadığı için Maraş’ta yaşanan ev işaretlemeleri günümüzde hala devam etmektedir. Alevilerin yaşadığı evlerin kapılarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmakta, duvarlara tehdit mesajları yazılarak, farklı kimlik, inanç ve siyasi düşünceden olanları hedef alan açıklama ve saldırılar yaşanmaktadır”

Açıklamada söz alan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim’in kültürel değerlerini, inancını, dilini bir bütün sahipleniyor ve kültürel değerlerine sahip çıktıklarını söyledi.

“Dersim halkının büyük bir irade ile sahiplendiği Seyit Rıza Heykeli’nin kaldırılması söz konusu değildir” diyen Maçoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sey Rıza, Wusênê Seydi,Findik Ağa, Aliye Mirzê Sili,Hesenê Ivraimê Qıji, Hesen Ağa, Resik Uşen, Sey Qaji, Sılo Qız, Alaverdi, Baba Bertal, Firig Dede, Sey Uşen ve sayamadığımız birçok isim Dersim halkının ortak hafızaları ve kültürel değerleridir. Bu şekilde yaşamaya devam edeceklerdir.

Bu anlamda Vatan Partisi’nin “Tunceli Belediyesi içerisinde yer alan, Seyit Rıza’nın ismi verilen bütün cadde, sokak, meydan ve her türlü yapı isimlerinin değiştirilmesi ”ne dönük yazdığı dilekçenin Dersim halkı ve belediyemiz tarafından karşılığı bulunmamaktadır.”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim