• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

Karakoyun: Acımızı yaşamadan hukuk mücadelesine girmek ne acı

Karakoyun: Acımızı yaşamadan hukuk mücadelesine girmek ne acı
Tunceli Emek Gazetesi Sahibi Hüsniye Karakoyun, ağabeyi Haşim Karakoyun’un İzmir’de bir cinayete kurban gitmesine ilişkin, “Her şey adaletin göz önünde yaşanırken, acımızı yaşayamadan hukuk mücadelesine girmek ne acı” dedi.

İzmir’de 20 Şubat gecesi Koray Tan ve Mehmet Ali Tan’ın içinde bulunduğu araç, motorla seyir halindeki Haşim Karakoyun’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle uzun süre yerde sürüklenen motor, alev aldı. 59 yaşındaki sürücüsü ise bariyerlere çarparak yolun dışına savruldu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, 2 çocuk babası Karakoyun’un hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alınan ve her ikisinin de ifadelerinde diğerini aracı kullandığını söyleyerek suçladığı kazada, savcı tutuklama talep etmesine rağmen, şüpheliler çıkarıldıkları İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Koray Tan ve Mehmet Ali Tan’ın tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Tunceli Emek Gazetesi Sahibi Hüsniye Karakoyun, zanlıların tutuklu yargılanmasının kamu vicdanını rahatlatacağını söyledi.

Ölümlü ve ağır yaralamalı trafik kazalarında zanlıların tutuklanmasının aslında onları da koruduğunu söyleyen Karakoyun, daha ağabeylerini defnetmeden bu şahısların serbest bırakılmasının adalet duygusunu zedelediğini aktardı. Dün hem İzmir’deki Bayraklı Adliyesi önünde hem de DİSK Genel İş Sendikası 5 Nolu Şubede birer basın açıklaması yapan Hüsniye Karakoyun, ağabeyini hayattan koparanların Bilinçli Taksirle Adam Öldürmekten tutuklu yargılanması çağrısını yineledi.

DİSK GENEL İŞ SENDİKASI 5 NOLU ŞUBE BAŞKANI SAVAŞ ARAS “OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Haşim Konak’ın ölümünü cinayet olarak nitelendiren DİSK Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, düzenlenen basın toplantısında şu ifadelere yer verdi; “Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Şubemizin geçmiş dönem Disiplin Kurulu Üyeliği ve İşyeri temsilciliği görevlerini de yürüten üyemiz Haşim Karakoyun 20 Şubat 2023 saat 01:30’ da Bayraklı Altınyol’da gece vardiyasından çıkarak evine doğru kendi şeridinde motosikletiyle yol alırken alkollü iki sürücünün işlediği cinayete kurban gitmiştir.

İki kuzen Mehmet Ali Tan ve Koray Tan savcılığın tutuklama talebiyle çıkarıldıkları İzmir 7. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından usul ve yasalara aykırı bir biçimde ‘mevcut delil durumu, şüphelilerin savunmaları ve bu bağlamda özellikle parmak izi inceleme çalışmasının tamamlanamamış olması dikkate alınarak adli kontrol hükümleri ile serbest bırakılmışlardır. Soruşturma dosyasında bulunan şüphelilere ait alkol rapor sonuçları, olay anını gösteren İZUM kamera kaydını içeren CD, İZUM kamera kaydı görüntü izleme ve çözümleme tutanağındaki fotoğraflar, 20.02.2023 tarihli trafik kazası tespit tutanağı bir bütün olarak ele alındığında Alkollü araç kullanarak Haşim Karakoyun’u hayattan koparan Koray Tan ve Mehmet Ali Tan’ın bilinçli taksirle adam öldürmek suçundan tutuklu yargılanmalarını talep ediyoruz.

Biz Genel-İş Sendikası olarak bu olayın takipçisi olacağımızı buradan tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

HÜSNİYE KARAKOYUN: “DİLİYORUZ BU KAZA BİR MİLAT OLSUN”

Sendikada düzenlenen toplantıda konuşan Haşim Karakoyun’un gazeteci kardeşi Hüsniye Karakoyun, şüphelilerin tutuksuz yargılanmalarının kamu vicdanını yaraladığını ve adalet duygusunu zedelediğini söyledi. Ağabeyinin ölümünün bir milat olmasını dileyen Karakoyun, “Bu ülkede adaleti böyle aramak çok feci. Bizim olayda her şey adaletin gözü önünde tecelli etti. Bizler daha acımızı yaşayamadan adalet arıyor olmak çok acı. Daha 1 haftadır ağabeyimizi kaybetmişiz. Başlattığımız hak arama mücadelesinde birkaç gündür sesimizi duyurmaya çalışırken, bana gelen mesajlardan birçok insanın trafik kazası sonucu kaybettiği yakınları ve vücut bütünlüğünü kaybeden yakınları için hak arama mücadelesindeki çaresizliklerini gördük. Mecliste bu konuda yasal bir düzenleme yapılması gerektiği görülüyor. Bizim ağabeyimizin durumu kaza olarak nitelendirilemez. Bu bir cinayettir. Çünkü 2.22 promil alkol aldığınızda kendi canınıza ve trafikteki birçok insanın canına kastedeceğinizi bilirsiniz. Biz bu nedenle her 2 şüphelinin Bilinçli Taksirle Adam Öldürme suçundan tutuklu yargılanmalarını istiyoruz. Buradan bu ülkenin Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanına da çağrıda bulunuyoruz. Trafik kazalarında cezalar artırılsın ve bu yönde yasal bir düzenleme yapılsın. Ayrıca bu 2 şüpheli tutuklu yargılansın” dedi.

AVUKAT ULAŞ DÜRMÜŞ: “TUTUKSUZ YARGILANMALARI KAMU VİCDANINI YARALAMIŞTIR”

Basın açıklamasına katılan Avukat Dürmüş de 2 şüphelinin toplumda cezasızlık algısına neden olacağını vurguladı. Olayın meydana gelişi ile sürece dair bilgi paylaşan Av. Dürmüş, “Biz adalet duygusunun toplum nazarında perçinlenmesi için bu kişilerin tutuklu yargılanmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim