• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 21 °C

HDP: "Bu cezayı tanımıyoruz"

HDP: "Bu cezayı tanımıyoruz"
HDP Dersim İl Örgütü tarafından Leyla Güven’in tutuklanmasına ilişkin yapılan açıklamada, “Bizler, bu hukuksuz, düşmanca cezayı tanımıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haziran 2020'de milletvekilliği düşürülen DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır'da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Leyla Güven kararın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. HDP Dersim İl Örgütü kararı protesto etmek için Sanat Sokağı’nda basın açıklaması düzenledi. HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil’in kamuoyuyla paylaştığı açıklama şu şekilde;

 

"BU KARAR TÜM MUHALEFE YÖNELİKTİR"

Bu kararla yargı organları bir kez daha bağımsız olmadıklarını iktidarın çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini göstermiştir. Bu düşmanca karar sadece Leyla Güven'e, sadece DTK'ye değil tüm Kürtlere ve tüm muhalefete yöneliktir.

Leyla Güven'in Eşbaşkanlığını yürüttüğü Demokratik Toplum Kongresi, bu toprakların barışa kavuşması için en kritik dönemlerde rol almış; sivil, demokratik bir kurumdur. DTK demokratik müzakere, çözüm ve barış girişimlerinin muhatabıdır. İktidar bu kararla çözümsüzlükte ısrar edeceğini bir kez daha göstermiştir. DTK gibi bir kurumu böylesi yöntemlerle kriminalize etmek boşa kürek çekmektir. Bu, yakın tarihte de onlarca kez denenmiş, sonuç hep aynı olmuştur. Kürtlerin hak ve barış mücadelesine her saldırı halk nezdinde cevabını almıştır.

 

"BU CEZAYI TANIMIYORUZ"

Kadına düşman, Kürde düşman, emekçiye düşman, doğaya düşman AKP-MHP ittifakı son çırpınışlarının intikamını daha fazla baskı, daha fazla zulüm ederek alıyor. Onlara şunu hatırlatalım; bu ülkede ne iktidarlar gitti ama bizler kaldık. Leyla Güven'in dediği gibi hiçbir yere gitmiyoruz. Bu ülke bizim ve siyaset yapmaya devam edeceğiz ama içeride ama dışarıda. Hiçbir baskı, gözaltı politikası bizi mücadele etmekten alıkoyamayacaktır! Bizler, bu hukuksuz, düşmanca cezayı tanımıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim