• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 11 °C

ESP taraftarı Gökhan Güneş'in kaçırılmasına tepki

ESP taraftarı Gökhan Güneş'in kaçırılmasına tepki
İstanbul'da yaşayan Gökhan Güneş, bir araca bindirilerek kaçırıldı. Güneş'in ailesi savcılığa başvururken Güneş'i kaçıran kişilerin polis olduğu öne sürüldü.

Gökhan Güneş, dün İstanbul'un Başakşehir ilçesinde kaçırıldı. Güneş'in kaçırılma görüntüleri bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gökhan Güneş'i kaçıranların polis olduğu iddia edildi.

Konuya lişkin İHD Dersim Şubesinde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklama ESP, SGDF, HDP ve Pir Sultan Abdal Derneği katıldı. Açıklamadan öne çıkan satırbaşları şöyle;

 

HEDEF HALİNE GELDİ VE...

İstanbul Başakşehir'de Uzun İnşaat'ta elektrik işçisi olarak çalışan sosyalist Gökhan Güneş, 19 Ocak'ta işe giderken otobüsten indiği sırada, 4 kişi tarafından bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Gökhan, sosyalist kimliği ve politik faaliyetleri nedeniyle sayısız kez polis tarafından gözaltına alınmış, kendisine ajanlaştırma dayatılmış ve tehdit edilmiştir. Ancak o, her seferinde ajanlaşmayı reddetmiştir. Tam da bu nedenle Gökhan devletin hedefi haline gelmiş ve kaçırılmıştır. Gökhan'ın kaçırılma anı çalıştığı inşaatın güvenlik kamerasında net bir şekilde görülüyor.

 

AMCASINI ARAMIŞLAR

Gökhan'ın ailesi ve avukatları görüntüleri almış, karakola başvurmuştur. Karakol polisi ise görüntüleri bırakın incelemeyi, CD'yi paketleyerek çekmeceye atmıştır. Bu bile Gökhan'ın kim tarafından kaçırıldığını gösteriyor. TEM 'Gökhan bizde değil' diyor. Jandarma İstihbarat ise Gökhan'ın İstanbul'daki ailesini değil, Tokat'taki amcasını arayıp 'Gökhan orada mı' diye sorarak kaçırmadan haberi yokmuş gibi davranıyor. Faşizm kitlelerin kabaran öfkesinin devrimci güçlerle buluşmasını engellemek ve kendi ömrünü uzatmak için sosyalistlere saldırıyor.

 

KAÇIRMA VE AJANLAŞTIRMA

Bu saldırı politikasından bir tanesi de kaybetme politikasıdır. İçişleri Bakanlığı eliyle merkezi bir politika olarak yürütülen kaçırma, itirafçılaştırma ve ajanlaştırma saldırıları örgütlü yapıları ve öncü güçleri dağıtmak için yeniden ve artarak devreye sokuluyor. Partimiz, itirafçı ifadelerine dayanarak hazırlanan polis fezlekeleriye gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklama saldırılarılarıyla bu konseptin özel hedefinde tutuluyor.

 

BİRLEŞME ÇAĞRISI

Biz sizin hilelerinizi ve oyunlarınızı, kendini KGT, MİT, TEM olarak tanıtan devlet güçlerinin kaçırma ve ajanlaştırma operasyonlarını gayet iyi biliyoruz. Biz devletin gözaltında kaybetme politikasını Hüseyin Toraman ve Hasan Ocak'tan biliyoruz. Devlette bizim mücadele geleneğimizi ve azmimizi biliyor. İşçi sınfı ve ezilenleri faşizmin azgın saldırılarına karşı devrimci ve sosyalistlerin saflarında birleşmeye, her alanda mücadele etmeye, Gökhan'ı bulmak için seferber olmaya çağırıyoruz!

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim