• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

DOĞAYI ÖRTEN BEYAZ YORGAN

Fikri TAŞ


   Gazete yerimde oturuyordum. Önümüzdeki caddeye sırtım dönük oturuyordum. Karşımda oturan misafirim. Bak, Bak kar yağıyor .’Dedi. Heyecanla dönüp baktım. Kar hafif hafif çiseliyordu Arkadaşa, ‘müjden hayırlı olsun .’Dedim. Kar yağışı giderek artıyordu. Akşam eve giderken hala yağıyordu. Her yer beyaz örtüyle kaplanmıştı. Yollar kayganlaşmıştı. Korkarak yürüyordum. Yolumun üstünde TUNMARA uğradım. Korkarak yürüdüğümü gören Turan Bey. Bu durumda eve gitmen zor. Bir çift çorap getirdiler. Ayakkabılarımın üstüne giyerek eve gidebildim.
     Uzun yıllardı. Kar yağmamıştı. Yıllardı, o beyaz yorganı örtmeye hasret kalmıştık. Bizim gibi doğada, ona hasret kalmıştı. Yıllardı. Doğa kışı yorgansız çıplak geçiriyordu. Beyaz yorgan, bereketti. Doğayı, dinlendiren, kirlilikten arındıran temizleyen ünlü bir dezenfektendi.
    Beyaz yorgan, doğayı kalın örtemeyince su kaynakları azalıyor. Hatta kuruyordu. Uzun yıllardı. Yağmamıştı. Su kaynaklarının bazıları kururken, kalanları da azalmıştı. Geçen yaz köyümüz susuzluktan büyük sıkıntı çekmişti. Bahçemdeki meyve ağaçlarını, sulamak için tankerlerle su taşıtmıştık. Bazı meyve ağaçlarımız, susuzluktan kurumuştu.
     Doğayı örten yarım metre kalınlığındaki beyaz örtü, bizi bu yıl için umutlandırmıştı. Umarız, doğa bu yıl, karın, can suyu ile yeşillenir. Canlanır. Su kaynaklarımız, tekrardan bol miktarda akar. Meyve ağaçlarımız kurumaz. Sıcaklar, kuraklık, doğayı kasıp kavurmaz.
   Meteoroloji müjdeyi vermişti. Önümüzdeki hafta da kar yağışları, devam edecekmiş.
     +     +     +
    POLAT ŞAROĞLU GAZETECİLERİ AĞIRLADI.
    Tunceli CHP Milletvekilimiz. Sayın Polat ŞAROĞLU, Çalışan Gazeteciler gününde, yoğun çalışmaları, nedeniyle Gazetecileri,  arayamamış, kutlayamamıştı.
    Akşam yemeğinde, SAROĞLU Otelinde, gazetecileri ağırlayarak, gazetecilerle, bir araya gelerek günlerini kutladı.
    Misafirlerini kapıda karşılayan, Polat Bey, dışarıda, yağan karın seyredildiği salonun bir köşesinde, misafirlerini ağırladı.
    Basının önemini vurgulayan, Sayın Vekil, kuvvetler ayrılığında basının önemli bir yeri olduğunu, Partileri, iktidara geldiğinde, basının, görevlerini özgürce yapmalarının sağlanacağını,  basın görevlerini yapan gazetecilerin, soruşturulmayacağını, tutuklanmayacaklarını,  görevlerini korkusuzca yapmalarının, sağlanacağını. Basının, tarafsız baskı altında kalmadan, özgürce görevlerini yapmaları, sağlanacaktır.’ Diyordu. 
       Yemek öncesi ikram edilen içkinin, rakının, yanında ikram edilen mezeler, bol çeşitliydi. İçilen rakıların eşliğinde, günün öne çıkan haberleri, sorunları konuşuluyordu. Soruların çoğunlukla, muhatabı olan Sayın Vekil, bol bol açıklamalarda bulunuyordu. İlimizin sorunlarından çok ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar konuşuluyordu. Endişeler, dile getiriliyordu.
    Sayın Vekilimiz, endişelenmeyiniz. Her şey güzel olacak.’ Diyordu. İktidara geldiklerinde, ülkeyi, içinde bulunduğu sıkıntılardan, sorunlardan, kurtaracaklarını, kuvvetlendirilmiş, parlamenter rejimi hayata geçireceklerini, temel hak ve özgürlükleri, hukuk devletini temel kuralları içinde tekrar inşa edeceklerini, hayata geçireceklerini söylüyorlardı.
  Soru üzerine devlet katında liyakate önem vereceklerini. Liyakat sorununda ısrarlı olacaklarını, devletin, görevlerinin, liyakatli, işi bilen ehliyetli, görevlilerce yönetilmesini sürekli gündeme getireceklerini, ısrarcı olacaklarını söylüyordu. Munzur Üniversitemizde bunun bir örneğinin yapılması, puanlamayla, KPS puanı ile mülakatsız, hak edenlerin göreve alınması, örneğine sevindiklerini söylüyordu.
    Çokça öğrenciye burs veren Sayın Vekil, burs konusunun da, Yurt konusunun da takipçisi olacaklarını, devletin yurt sorunu nu çözmesini, geleceğimizin, çocuklarımızın, tarikat ve cemaatlerden uzak tutulmasında, ısrarcı olacaklarını söylüyorlardı.
    Sayın Vekilimiz, Tuncel’inin sorunlarını yakından izleyen, takip eden çözümü için büyük çaba sarf eden, koşturan, bir vekilimizdi. Kendilerini yakın izlediğimizi, takdir ettiğimizi, ifade ederek başarılar diledik. Gazetecileri, ağırladığı içinde teşekkür ettik.
  Yağması için dua ettiğimiz kar yağışı, durmuştu. Sayın Vekilimiz, misafirlerini, kapıya kadar uğurlarken, düşmemeleri için, dikkatli yürümeleri için uyarıyordu,
    Yerler buzlanmaya başlamıştı.
    
    

Bu yazı toplam 2741 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim