• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Dersimspor’un gelgitleri

KENAN KANDİL

Dersimspor takımı kazanmakla, kaybetmek arasında, umutla, umutsuzluk arasında kaybolup, birden ortaya çıkmak gibi halk deyimiyle “gelgitleri üzerinde” şeklinde gidip, gelmektedir.

Ligin başından itibaren evinde şaşırtan bir sonuç alan Dersimspor takımıyla, deplasmanda şaşırtan bir sonuç alan Dersimspor’la karşı karşıyayız.

Deplasmanda topladığı puanları, misafirperverlik misali evinde dağıtan Dersimspor takımı, hedeflediği şampiyonluk arasında kopmakla, kopmamak arasında gelgitleri oynamaktadır.

Evinde kaybeden Dersimspor takımına mı üzülelim, deplasmanda kazandıklarına mı sevinelim? şeklindeki taraftarın da şampiyonluk umudu gelgitler arasında kaybolmaktadır.

Deplasmanda kazanılan galibiyetlerin en anlamlısı Malatya deplasmanıdır ki, grubun 2. sırasındaki şampiyonluk adayları arasında bulunan Malatya Yeşilyurt Belediyespor’dan alınan 0 – 1'lik sonuç, 6 puan değerinde bir sonuçtur.

Çünkü, ligin 2. yarısında misafirperverlik misali, Malatya Yeşilyurt Belediyespor’la Dersim’de oynayacağımız müsabakada puan vermediğimizde, bu galibiyetin önemini ligin 2. yarısında daha iyi anlayacağız.

Malatya Yeşilyurt Belediyespor’la deplasmanda oynadığımız müsabakada alınan 3 puana bakınca, evimizde kaybettiğimiz 2 puanlar aklıma gelince dillerden düşmeyen bir şarkı olan “Ah bu şarkılarının gözü kör olsun”şarkısı bana, “ah bu kaybettiğimiz puanların, gözü kör olsun”şarkısını aklıma getiriyor.

Malatya müsabakası öncesi teknik direktör Bülent Güllü ile yaptığımız görüşmede “Üzerimizde bir ağırlığın olduğunu, bu müsabakayı kazanmaktan başka çaremizin olmadığını ve mutlak bir şekilde galibiyet alacağını” söylemesi bir inancın, bir heyecanın ifadeleri olarak beni de umutlandırmıştı.

Sanki önündeki tek engelin Malatya Yeşilyurt Belediye spor olduğu şeklinde ifadeler kullanan teknik direktör Bülent Güllü, gelecek adına zoru başarmak, umutsuzluğu tersine çevirecek bir tablo yaratmak ister gibiydi.

Kendisini geçmiş dönemlerde takip eden bir gazeteci olarak, geçmiş negatiflerden çabuk kurtulup, takılmayan, hep geleceğe bakıp, pozitif profil çizen bir teknik adam özellikleri taşımaktaydı.

Teknik direktör Bülent Güllü’nün ifadelerinden yola çıkarak hedeflediği puan olan ligin ilk yarsını yakaladığı takdirde, 2. yarı farklı bir Dersimspor’u görebileceğimize inanıyorum.

Başlıkta da belirttiğim gibi Dersimspor takımı gelgitlerden kurtulup, formasının farkına vardığı an önünde hiçbir güç durmaz.

Dersim isminin paradan daha büyük olduğunu, en kötü koşullarda bile çıkmazlardan çıkmasını bilmiş bir takımın futbolcuları olarak, formanızın farkına varıp, gelgitlerden kurtulduğunuz an, dünyaların size aktığını göreceksiniz.

Bu yazı toplam 16492 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim