• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 10 °C

Dersim’deki tek özel okul kapanıyor

Dersim’deki tek özel okul kapanıyor
Dersim'de yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteren ve ilin tek özel eğitim kurumu olan okul kapanmak üzere.

2 milyon lirayı aşkın kira borcunu ödeyemeyen kurumun kurucu ortaklarından Ali Söylemez hiçbir siyasetçi ve iş insanından yardım göremediklerini, okul kapanırsa 80 çalışanın işsiz kalacağını söyledi. Çalışanlar ise yaptığı açıklamada "Eğitim kurumunun bazı rant çevreleri tarafından bu şekilde yıpratılıp pandemi sürecinde ödeyemediği kira için kapanmasını istemiyoruz" dedi.

Dersim’de 2006 yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Özel Kalan Okulları, 2 milyon 200 bin lira tutarındaki kira bedelini ödeyemeyince kapanmakla yüz yüze geldi. Okulun kurucu ortaklarından Ali Söylemez, kentteki tek özel eğitim kurumunun kapanmaması için çalmadıkları kapı bırakmadıklarını ancak bir sonuç elde edemediklerini söyledi. Okulun kapanmasıyla birlikte yaklaşık 80 eğitim emekçisi de işsiz kalacak.

Dersim’de 2006 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından özel eğitim kurumu açılması amacıyla ihaleye çıkarılan 4 katlı 2 ayrı yerleşkenin bulunduğu alanın ihalesini Özel Kalan Eğitim Kurumları adıyla kurulan şirket kazandı.

O dönem Özel Munzur Eğitim Kurumları adıyla kentte faaliyet yürüten ‘FETÖ’ye ait okulun da katıldığı ihale, yıllık 26 bin lira muhammen bedelle başladı. Ancak yerleşkeyi Özel Kalan Okulları yıllık 124 bin lira fiyat vererek kazandı.

 

KİRA BEDELİNİ ÖDEYEMİYOR

Şimdi yıllık kirası 450 bin lira olan kurumun 2 milyon 200 bin liralık birikmiş kira bedeli ödenemediği için Milli Emlak Müdürlüğü tarafından eğitim kurumunun tahliyesine karar verildi.

Yaklaşık 4 yıl önce Özel Uğur Okulları tarafından isim hakkı verilen kurumun kapanmasıyla öğretmeninden bakıcısına, temizlik ve güvenlik görevlisine kadar 80 çalışan işsiz kalacak.

Kira bedelinin ekonomik şartlar da gözetilerek makul seviyeye çekilmesi konusunda girişimlerde bulunduklarını söyleyen okulun kurucu ortaklarından Ali Söylemez, “Okulumuz kentteki tek özel eğitim kurumu. Bünyesinde anaokulu, ilk ve ortaokul, fen ve anadolu lisesinin yanı sıra kurs merkezi de barındırıyordu. Geçtiğimiz yıl okulumuzda 400 kadar öğrenci eğitim öğretim gördü. Kentimizin eğitimdeki başarısı ortadayken tek özel eğitim kurumunun kapanmasını doğru bulmuyoruz. Bu konuda iş insanından bürokratına, siyasetçisine kadar çalmadığımız kapı kalmadı. Ancak maalesef olumlu bir dönüş alamadık. Okulumuzun kapanmasıyla 80 kadar çalışan işsiz kalacak” dedi.

 

‘MAAŞ ALAMASAK DA FEDAKARLIK EDİYORUZ, KAPANMAK İSTEMİYORUZ’

Çalışanlar da okulun kapanacak olmasına ilişkin yaptıkları açıklamada, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, yerel yöneticilerden ve duyarlı tüm kesimlerden destek beklediklerini ifade etti.

Kurumun 2006 yılında Özel Kalan Eğitim Kurumları olarak eğitim faaliyetlerine başladığının ifade edildiği açıklamada, “Bu süreçte Cemaat (FETÖ okulları) yapılanması ilimizde var olmaya başlamıştı. Cemaatin güçlenmesini engelleyen en önemli kurum olan okulumuz, cemaat okullarına karşı büyük mücadeleler vermiştir. O günlerde başlayan yıpratıcı süreç bugün itibari ile kurumumuzu kapanma ile yüz yüze bırakmıştır. Cemaat okulunun ilimize yerleşmemesi için yüksek kira bedeli ile yeri kiralayan kurumumuzun kirası yıllarca yapılan bütün uğraşlara, başvurulara rağmen düşürülmemiş ve ilimiz koşulları değerlendirildiğinde rekor bir kira bedeli ödemekle karşı karşıya kalmıştır. Bugün itibari ile bu kira bedeli ödenmediği için Milli Emlak Müdürlüğü tarafından okulun tahliyesi yönünde karar alınmıştır” denildi.

 

Kurum yerleşkesinin yerinin yıllar boyunca müteahhit çevrelerinin iştahını kabarttığının dile getirildiği açıklamada şöyle devam etti:

“Bizler eğitim emekçileriyiz ve Tunceli ilinde yaklaşık 80 çalışanı olan bir eğitim kurumunun bazı rant çevreleri tarafından bu şekilde yıpratılıp pandemi sürecinde ödeyemediği kira için kapanmasını istemiyoruz. Bizler bu kurumda aylardır maaş almayan, Kısa Çalıma Ödeneği ve ücretsiz izin parası ile büyük geçim sıkıntıları yaşayan ama öğrencilerinin eğitimini yarım bırakmadan, gerek online canlı dersler, gerekse yüz yüze derslerle eğitim-öğretim sürecini tamamlayan fedakar eğitim emekçileriyiz. İlimizin koşulları ortada olup 80 kişinin bir anda işsiz kalması ve devamında yaratacağı sorunları görebiliyoruz ve en başında bütün yetkili kurumları, eğitime gönül vermiş bütün iş adamlarını ve eğitim dostlarını duyarlı olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz.”

Kaynak:Gazeteduvar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim