• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 5 °C

Dersim Haber Gazetesi okuyucusundan mektup var

Caner Aktan

 

Dersim Haber Gazetesi okuyucusundan mektup var. Mektubu olduğu gibi sizlerle paylaşmak istiyoruz...

 

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ. Yönetiminin dikkatine!

 

Aksa Elektrik Tunceli/Ovacık Şubesi Yönetimiyle maalesef sorun yaşıyorum. Ben Ovacık Güneykonak Köyü 44 no’lu evde oturmaktayım. Oturduğum ev köyün biraz dışında, sokağı olmayan (imar girmediğinden) ulaşımı ancak tarlaların, otların ve çalıların arasında patika yoldanyürüyerek yapmaktayım. Özellikle yağışlı ve akşam karanlığında ulaşım çok zorlaşıyor. Bazen o karanlıkta domuzlarla karşı karşıya gelmek bile olası! Hal böyleyken, Türkiye elektrik Kurumu (TEK) zamanında evimin önünde ve bir de yolumun üzerindeki tarlanın içinde olmak üzere 2 adet aydınlatma direği vardı. Sonra elektrik idaresi TEK’ten alınarak özelleştirildi ve Aksa Elektrik’e devredilince, Aksa Elektrik bu 2 aydınlatma direğindeki lambaları söküp alarak aydınlatmayı iptal etti ve o tarihten beri biz karanlıkta gelip gitmekteyiz. Yalnız elektrik direkleri ve kablolar olduğu gibi halen durmakta.

 

Bu durum uzun süre bize sıkıntı vermeye devam edince, Ovacık Aksa Şube Yönetimine 13.07.2018 tarihinde bir dilekçeyle bu direklere lambaların takılması için başvuruda bulundum. Yaklaşık bir ay sonra şube yönetimi sorumlusu gelip bir keşif yaptı ve muhtemelen takılacağını ifade etti. Ama aradan birkaç ay geçtiği halde ne lamba takıldı ne de dilekçeme bir yanıt verildi. Bir gün kendim yönetime giderek sonucu öğrenmek istedim. Aynı yönetici arkadaş sonucun olumsuz olduğunu ifade etmiş oldu. Bende hiçbir tepki vermeden ayrıldım.

 

30.05.2022 tarihinde Ovacık elektrik idaresine bir dilekçe daha verdim.Bu dilekçeme karşılık Fırat Elektrik Dağıtım AŞ’den bir cevap yazısı almış oldum. Bu yazıda konu incelenerek gereken yapılacaktır deniliyordu. Bu yazıdan bir ay sonra herhangi bir gelişme olmayınca yine Ovacık Elektrik Yönetimine iki arkadaşımla birlikte giderek durum hakkında bilgi almak istedim. Şube Yönetimi sorumlusu Özdal Bey’le merhabalaştıktan sonra, dilekçemin sonucu ne oldu herhangi bir gelişme var mı diye sordum, hayır bir gelişme yok dedi. Ben de Fırat Elektrik Dağıtım AŞ’den bana bir yazı geldi size de gelmiş olması gerekir deyince hayır gelmedi dedi. “Şu an çok yoğunum birkaç gün sonra bakarım” dedi. Biz de tamam dedik kalkmak üzereyken ben; geçen sene benim köyde bazı yerlere yeniden aydınlatma direkleri koymuştunuz keşke benim direğede bir lamba taksaydınız bu iş bu kadar uzamasaydıdeyince aramızda tartışma çıktı ve ikimizde ses tonumuzu biraz yükselttik. Fırat Elektrik Dağıtım AŞ’yi Ovacık’ta temsil eden ve yetkilisi olan Özdal Öztoprak, abonelerine karşı gerekli hoşgörü ve nezaketi göstermeyerek bana, arkadaşlarımın ve kendi personelinin yanında “terbiyesizlik yapma çık dışarı” kabalığıve saygısızlığında bulunmuştur. Ben de dışarı çıkmak zorunda kaldım.

Bir kurumun yetkili personeli abonelerine karşı bu kadar keyfi ve tutarsız davranışlar içinde olmamalıdır.Abonelerine ve vatandaşlarına karşı biraz saygılı ve hoşgörülü olmak zorundadır. Ayrıca herkese eşit ve zorunlu hallerde hizmet vermekle mükelleftir. Hele hele daha önceleri sokak aydınlatması olan yerleri iptal etmek keyfi bir tutumdur. Vatandaşın sosyal yaşamını riske sokan ve kurumun çıkarını her şeyin önüne koyan bu tutumu şiddetle kınıyorum. Hiç vakit geçirilmeden evimin önündeki mevcut elektrik direğine lambanın takılmasını önemle arz ediyorum.

 

Muzaffer Yallı / emekli öğretmenAdres:Güneykonak Köyü no: 44 /Ovacık

Bu yazı toplam 23868 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim