• BIST 9451.72
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Dersim Emek ve Demokrasi Platformundan İbrahim Gökçek açıklaması

Dersim Emek ve Demokrasi Platformundan İbrahim Gökçek açıklaması
Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, İbrahim Gökçek’in cenaze erkanına yapılan saldırıları kınadı.

Yazılı açıklamada, “Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in cenaze törenine ve Gazi Cemevi’ne yapılan saldırıyı, gözaltıları kınıyoruz. İbrahim Gökçek ve Helin Bölek Grup Yorum’un konser yasaklarına ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezinin devletin kolluk güçleri tarafından sıkça basılmasına karşı başlattıkları açlık grevini talepleri karşılanmadığı için ölüm orucuna çevirerek yaşamlarını yitirdiler” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"8 Mayıs sabahı İbrahim Gökçek’in Sultangazi Cemevinde yapılmak istenen cenaze törenine izin verilmeyerek, Cemevi girişine TOMA konuşlandırılarak, Cemevine gelen kitleye, avukatlara ve ailesine GBT uygulanarak merasim engellenmiştir.

 

"İŞKENCE İLE GÖZALTILAR YAPILDI, BİBER GAZI VE PLASTİK MERMİLER SIKILDI"

Bu uygulamaların ardından Alevi halkının inanç merkezi olan Cemevi tahrip edilerek, yoğun biber gazı ve plastik mermiler sıkılarak cenazeye katılan halkın ciddi şeklide sağlığı tehdit edilmiştir. Darp edilenler ve gazdan etkilenenler hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Avukatları başta olmak üzere 26 kişi işkence ile gözaltına alınmış, gözaltına alınanların bir kısmı para cezası kesilerek serbest bırakılırken bir kısmı için 4 gün gözaltı kararı verilmiştir.

 

"CENAZE KAÇIRILDI, ABLUKA ALTINDA DEFNEDİLDİ"

Bu durumla yetinmeyen yetkililer cenazeyi Kayseri iline kaçırmış, yapılan görüşmeler neticesinde İbrahim Gökçek’in naaşını aileye teslim etmişlerdir. Cenazenin Kayseri’ye götürüleceği bilgisinin ardından Kayseri Ülkü Ocakları başkanı Serdar Turan “ eğer böyle bir eyleme teşebbüs ederlerse bundan sonra başları da vücutlarında olmayacaktır” derken bir grup ülkücü ise “ cenazeyi gömdürmeyiz, gömseler bile çıkarıp yakarız” vb tehditlerde bulunmuştur. Bu tehditler altında bu sabah Halef Hoca Mezarlığında yoğun bir polis ve jandarma ablukası altında aile bireylerinin sınırlı sayıda katılımıyla cenaze defnedilmiştir. Biz bu tehditlerin görmezden, duymazdan gelinmemesi gerektiğini ifade ediyor, adli kurum yetkililerini sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

 

"TALİMAT VEREN YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"

Bizler, toplumun manevi değerlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınamakla beraber hukuka aykırı güç kullanan emniyet güçleri ve talimat veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

 

"İKTİDAR, SUÇ İŞLEMEKTEN VAZGEÇSİN"

Alevi halkından özür dileyerek Gazi Cemevine verilen zararın tazmin edilmesini, gözaltıların serbest bırakılmasını ve İbrahim Gökçek ile Helin Bölek şahsında Grup Yorum’un haklı taleplerini duymazdan gelen iktidarı bir kez daha sorumlu davranmaya ve suç işlemekten vazgeçmeye çağırıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim