• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 9 °C

CHP’li Çelik’ten kadın hakları vurgusu

CHP’li Çelik’ten kadın hakları vurgusu
Milletvekili A.Adayı Ali Mustafa Çelik, Cumhur İttifakı'nda yer alan partilerin kadınların elde ettiği kazanımları kaldırmaya yönelik girişimlerine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Dersim Milletvekili A.Adayı Ali Mustafa Çelik, kadınların mücadeleyle elde ettiği yasal kazanımların pazarlık konusu olamayacağına vurgu yaparak, “Kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği, çağdaş laik demokratik cumhuriyetimizin var olma koşuludur” ifadelerini kullandı.

Milletvekili A.Adayı Ali Mustafa Çelik, Cumhur İttifakı'nda yer alan partilerin kadınların elde ettiği kazanımları kaldırmaya yönelik girişimlerine tepki gösterdi.

Seçim pazarlığı yapanların kadınların kazanılmış haklarını tırpanlamayı gündeme getirdiğine işaret eden Çelik, kadınların kaygılarına vurgu yaparak şunları söyledi: “İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran iktidar, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin önüne geçemedi. Kadına yönelik şiddeti engelleyemediği gibi gözünü 6284 sayılı Kanuna çevirdi. Kadınlarımızın endişelerini görüyoruz. Kadınların mücadeleyle elde ettiği yasal kazanımlar pazarlık konusu edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna asla izin veremeyeceğiz.”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlara sözü olduğunu anımsatan Çelik, “Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız, yaşamın da öteki yarısıdır. Kadın sorunu bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunudur. Kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği, çağdaş laik demokratik cumhuriyetimizin var olma koşuludur. Atatürk Devrimleri ile Türk kadınını toplumda çağdaş, eğitimli, meslek sahibi, özgür bireyler olma niteliğine kavuşturma yolunda çok büyük kazanımlar sağlanmıştır. CHP kadını özgürleştirmek, çevre baskısından ve feodal yapı etkisinden kurtarmak, sosyolojik kökenden kaynaklanan sıkıntıları gidermek için eğitim, kültür yolunda mücadelesini kararlılıklar sürdürecektir.” dedi.

Haber: Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim