• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 28 °C

"Bilim ve Sanat Şenliği" büyük ilgi gördü

"Bilim ve Sanat Şenliği" büyük ilgi gördü
Türkiye ve Tunceli'de ilk kez merkez anaokulları ve anasınıflarının katılımı ile "Bilim ve Sanat Şenliği" düzenlendi.

Bilim ve sanat alanında toplumun en küçük bireylerinden en büyüğüne farkındalığı artırmak için "eş zamanlı" olarak 10 okulda düzenlenen şenliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Ekber Küçük, Şube Müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.
Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Ekber Küçük,''Değerli okul müdürleri, öğretmenler, sevgili öğrenciler ve kıymetli veliler, müdürlüğümüz tarafından organize edilen Bilim ve Sanat Şenliğine hoş geldiniz. Bugün, okul öncesi ve özel eğitim uygulama okullarımızda çocuklarımızın bir dönem boyunca yapmış oldukları bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik projeleri ve sanatsal faaliyetleri sergilenecektir. Şenliğimiz, Türkiye genelinde bu tarzda düzenlenen ilk şenlik olması açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Bu şenlikte çocuklarımızın yaptığı projeleri, deneyleri kendi ifadeleri ile gelen ziyaretçilere anlatmalarının önemli olacağını ve kişisel gelişimlerine olumlu etki yaratacağını düşünüyorum. Ayrıca şenliğimize katılan velilerimizi düşündüğümüzde, okul-öğrenci-aile arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi açısından da bu organizasyonun oldukça verimli olacağına inanıyorum. Faydalı ve verimli geçmesi dileğimle, şenliğin gerçekleşmesinde katkı sunan herkesi tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Şenliğin başlamasıyla birlikte öğrenciler, gelen ziyaretçilere deneylerini yaptılar. Aynı zamanda birlikte de deney, atölye çalışmaları, resim ve ebru yaparak dönem boyunca yapmış oldukları çalışmaları sergilediler. Öğrencilerin yapmış olduğu, havasız kalan mum, jelibonlardaki jelatin, kendiliğinden şişen balon, elektriklenme, ördekler neden ıslanmaz, balıklar nasıl yüzer, akciğer solunumu, kalbin çalışması, hava gücüyle hareket eden araba, yanardağ, suda açan çiçekler, renk veren bonibonlar, sihirli su, sirke-karbonat, kodlama, asitli içeceklerin zararları vb deneyler ve ebru ve resim yapımı, atölye çalışması ve  tarihteki önemli bilim adamlarının tanıtımı gibi faaliyetler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

80d501a1-6888-45a6-a8c8-fb25402664e3.jpg0d415e4e-a386-4e82-8512-3e2bde004e2f.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim