• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 12 °C

Belediye Başkanı Maçoğlu'dan gözaltı tepkisi

Belediye Başkanı Maçoğlu'dan  gözaltı tepkisi
Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, görevli zabıtaların gözaltına alınması nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamaya gözaltına alınıp serbest bırakılan zabıtalar da katıldı.

 

Açıklamayı yapan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yaşanan olayı şöyle özetledi:

“Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler yapılmış ve birçok iş yerindeki ihlal ve kaçak yapılaşmalar ortadan kaldırılmıştır. Encümen kararında geçen ve Mameki Parkı’nda bulunan Artukbey isimli iş yerine 28.05.2019 tarihinde giden zabıta elemanları gerekli bildirimi yapmış ve 1 gün sonra yani bugün için iş yerinde tekrar denetim yapacaklarını ve park alanındaki işgalin sona erdirilmesi gerektiği iş yeri sahiplerine bildirilmiştir. 29.05.2019 tarihinde Artukbey adlı iş yerine tekrar giden Zabıta memurları, konu hakkında yasal işlemler yapmak amacıyla gerekli tutanak tutma işlemlerine başlamış, bu arada iş yeri sahipleri tarafından zabıta görevlilerine tehdit ve hakaretler yapılmış ve durum iş yeri sahiplerince Tunceli Valisi’ne bildirilmiştir.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in, ekip ve korumaları ile birlikte Artukbey adlı iş yerine gelip zabıta görevlilerinin tuttuğu tutanaklara el koyup daha sonra tehdit ve hakaretler ile zabıta memurlarını iş yeri dışına çıkardığını ifade eden Maçoğlu, “Burada da zabıta memurlarına karşı baskıcı tavır ve tutumlarını devam ettirmiş ve memurların kamu görevini yapmalarını açık bir şekilde engellemiştir. Bu da yetmezmiş gibi, tüm zabıta çalışanlarının telefon ve kimliklerine el koymak suretiyle gözaltına aldırmıştır. Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zabıta elemanlarımız 1 çalışan hariç tamamı yaklaşık 2 saat sonra hiçbir ifade alınmadan serbest bırakılmıştır” diye konuştu.

 

“OLAY, GÖRÜNTÜLERLE ORTAYA ÇIKARILMIŞTIR”

Maçoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Zabıta personelimiz, Devlet Memurları Kanunu, Belediye Kanunu ve Zabıta Yönetmeliği çerçevesinde kendisine verilen resmi görevi yerine getirmektedir. 3194 sayılı İmar Kanunu 32 ve diğer maddeleri gereğince kaçak iş yerleri ve işgal konusunda resmi görevini icra eden zabıta görevlilerinin uğradığı bu saldırı hiçbir şekilde anlaşılamamıştır. Kanunların verdiği yetki ve çizdiği sınırlar içerisinde kamu yararına Tunceli halkına hizmet etmesi gereken Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in, Artukbey adlı iş yerinin kamuya ait park alanındaki işgali konusunda bu denli tavırlar sergilemesi, memurların görevini yapmasını engellemesi, memurları tehdit etmesi, akabinde gözaltına aldırması kısacası açık bir şekilde görevini kötüye kullanması anlaşılır bir durum değildir. Bu konuda kamera görüntüleri alınmış olup, olay tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılmıştır. Yaşanan bu olay hakkında görevini kötüye kullanan, özel bir iş yeri lehine rant sağlayan ve memurların görevini yapmasını engelleyen tüm görevliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde tüm şikayet ve başvuru haklarımızı kullanacağız.”

 

ydının olduğu söylenmiş ise de bu personelin atamasını yapan ve memuriyet asaletini tasdik eden yine Vali /Kayyum Tuncay Sonel’dir” diye konuşan Maçoğlu, “Belediye sınırlarında bulunan park ve yeşil alanlar ile kamuya ait tüm alanların korunması, imara aykırı yapılaşma ve işgallerin ortadan kaldırılması Belediyenin görev sahasındadır. Halka ait parkların korunması konusunda, Vali dahil tüm kişi ve kurumların gerekli hassasiyeti göstermelerini beklerken, bugün yaşanan bu olay, Tunceli Valisinin kanun ve kural tanımazlığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır” diyerek olaya tepki gösterdi.“OLAY; KANUN VE KURAL TANIMAZLIĞI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKARMIŞTIR”

“Halen gözaltında bulunan 1 zabıta memurunun, FETÖ terör örgütünden kaynaklı arama ka

 

belediye-baskani-macogludan--gozalti-tepkisi-(4).jpgbelediye-baskani-macogludan--gozalti-tepkisi-(5).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim