• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 24 °C

‘2023 yılı mücadelenin daha fazla yükseleceği bir yıl olacak’

‘2023 yılı mücadelenin daha fazla yükseleceği bir yıl olacak’
2022 yılı, Türkiye’de her alanda hak ihlallerinin yaşandığı, baskının, şiddetin, saldırıların ve kadın cinayetlerinin artarak devam ettiği bir yıl oldu.

EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, SMF Temsilcisi Mustafa Aytaç ve İHD Dersim Şube Eş Başkanı Gürbüz Solmaz, 2023 yılını mücadelenin daha da yükseleceği bir yıl olarak gördüklerini belirttiler.

2022 yılı, Türkiye’de her alanda hak ihlallerinin yaşandığı, baskının, şiddetin, saldırıların ve kadın cinayetlerinin artarak devam ettiği bir yıl oldu.

EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, SMF Temsilcisi Mustafa Aytaç ve İHD Dersim Şube Eş Başkanı Gürbüz Solmaz 2022 yılının nasıl geçtiğini ve yeni yıldan beklentilerini PİRHA’ya anlattı.

“2023 YILINI MÜCADELENİN YÜKSELECEĞİ BİR YIL OLARAK GÖRÜYORUZ”

Son yıllar hem ekonomik hem de politik olarak zorluk yaşadığımız ama buna rağmen toplumsal muhalefetin yan yana gelmesinden dolayı olumlu adımların da atıldığı bir yıl olduğun belirten EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Kendisine karşı olan herkesi ‘terörist’ ilan eden iktidara karşı kadınların, gençlerin, ezilen ulusların, işçilerin yan yana geldiği, tepkilerin arttığı ve kültür sanat alanındaki yasaklara karşı halkın ve sanatçıların tepkilerinin de olduğu bir dönemden geçtik. Zorlukları yaşadığımız bir yıl oldu gelecek yıl da zor geçecek gibi görünse de buna karşı 2023’te mücadelenin daha da yükseleceği ve emeğin, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin sesinin daha da artacağı bir yıl olarak görüyoruz ve yeni yıla umutla bakıyoruz. 2023 yılında tek adam iktidarına karşı geniş bir birliktelik sağlayarak halkın kendi iktidarını kuracağı ve toplumsal mücadelenin artacağı bir yıl olacağını düşünüyor ve temenni ediyoruz. Şimdiden işçilerin, emekçilerin ve bütün ezilen kesimlerin yeni yılını kutluyorum ve mücadeleye birlikte atılalım diyorum” dedi.

“2023 YILINDA UMUTLU OLMAMIZ LAZIM”

2022 yılında yoksulluğun giderek derinleştiğini vurgulayan SMF Temsilcisi Mustafa Aytaç, “Asgari ücret açlık sınırının altında ve insanlar geçim sıkıntısı yaşadılar. AKP-MHP iktidarı tarafından 2022 yılı hak ihlallerinin yaşandığı bir yıl oldu. Ülkede muhalefet eden herkes gözaltına alınıp tutuklanarak susturulmaya çalışıldı. 2023 yılında umutlu olmamız lazım ve bizler insanlara mücadeleyle umudun geleceğinin mesajını vermeliyiz, şimdi birleşme zamanı” diye belirtti.

“2023 YILI BARIŞ VE KARDEŞLİK YILI OLMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”

2023 yılının bütün insanlığa barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini dilediğini söyleyen İHD Dersim Şube Eş Başkanı Gürbüz Solmaz, “Savaşların olmadığı, insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı yeni bir yıl olması temennisinde bulunuyorum. 2023 yılının barış ve kardeşlik yılı olması en büyük temennimiz” diye konuştu.

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim