Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Başbakanlık Merkez binada düzenlenen “Yıldızlara Uzanın” Gençlik ve Spor Atılım Projesi imza törenine katıldı.
Başbakanlık Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Tunceli Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği (ORG-DER) yetkilileri proje ortaklığı imza töreni için bir araya geldi. GSGM, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve İŞKUR’ un da destek vereceği ‘’YILDIZLARA UZANIN... Gençlik ve Spor Atılım Projesi’’ Tunceli, Bitlis, Bingöl, Muş İllerini kapsayacak ve 10 yıl süreli olarak gerçekleştirilecek.
Uluslararası arenada üst düzey başarı elde etmiş sporcular tarafında kurulan Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği’ nin (ORG-DER) girişimiyle, Başbakanlık Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirilecek olan “YILDIZLARA UZANIN... Gençlik ve Spor Atılım Projesi” kapsamında her yıl, spor hayatının sonuna gelmiş yurt içinde ve yurt dışında çeşitli başarılar elde etmiş 150 spor adamına yabancı dil eğitimi, AB proje eğitimi, gençlik çalışmaları eğitimi, kişisel gelişim eğitimleri ve sportif uygulama eğitimlerini içeren paket eğitim programı uygulanacak. Bu eğitim programını başarı ile tamamlayan spor adamları Tunceli, Bingöl, Bitlis Eren ve Muş Alparslan Üniversitelerinin koordinasyonunda ilgili şehirlerde geniş kitlelerin izleyeceği ve katılımlarının sağlanacağı spor aktiviteleri, sportif seminerler, konferanslar, çalıştaylar, paneller, eğitim faaliyetleri, ulusal ve uluslararası spor müsabakaları, gençlik ve spor festivalleri, yetenekli sporcu tarama ve seçme, antrenman yaptırma etkinlikleri gerçekleştirecekler.
Proje faaliyetinin 10 yıl devam etmesi, 1500 gençlik ve spor uzmanının eğitilmesi ile 100.000 civarında yıldız sporcu adayının taranması planlanıyor.
Bu kapsamda Tunceli Üniversitesi’nin de ortak olduğu projenin, spor yapamayan gençlere imkan sağlamak ve yıldız sporcu adaylarını ortaya çıkarmak, Olimpiyat Ruhu ve Spor Bilincini toplumun geneline yaymak, Sporun birleştirici ruhunu aşılamak, Spor tesislerinin daha etkin kullanılmasına katkı sağlamak, AB fonları ile yurtdışı ağ kurma faaliyetlerini gerçekleştirmek gibi genel amaçlarının yanında, Şehir-Üniversite, Milli Eğitim-Yüksek Öğrenim birlikteliği, Toplumsal kaynaşmanın arttırılması, Şehirlerde ve Üniversitelerde sportif bilincin arttırılması ve Sportif karakter haritalarının çıkartılması gibi özel amaçları da bulunuyor.
Üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek projenin 1. Aşamasında Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde 150 spor adamının antrenörlük eğitiminden geçirilmesi sağlanarak sertifikalandırma çalışması yapılacak. 2. aşaması ise Üniversiteler koordinasyonunda olup Teakwando, Futbol, Voleybol, Güreş ve Atletizm branşlarında Üniversite, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim ve lise öğrencileri 1(bir) yıl süre ile faaliyetlere ve seçmelere katılacaklar. Projenin 3. Aşaması GSGM koordinatörlüğünde Gençlik Seminerleri, Çalıştay ve Konferanslar şeklinde yapılacak olup 18 ay sonunda İlgili Üniversiteler tarafından sertifikalandırma faaliyetleri ile sonuçlanacak.
Kaynak: Tunceli Üniversitesi