• BIST 9645.75
  • Altın 3945.642
  • Dolar 38.7082
  • Euro 43.5615
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 17 °C

Tuncelili Kadınlar İş Başına

Tuncelili Kadınlar İş Başına
Tuncelili kadınların istihdam edilmesine yönelik söyleşinin ikincisi Tunceli Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Tuncelili kadınların istihdam edilmesine yönelik söyleşinin ikincisi Tunceli Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.
Elazığ Milletvekili ve Tunceli Koordinatörü Şuay Alpay’ında teşrif ettiği söyleşiye Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile Tunceli halkı katıldı.

“Kadın Girişimcilerin Artması Sosyal Kalkınma İçin de Önemli”

Tuncelili kadınlar adına söz alan ve kadın girişimcilerin artmasının ekonomik kalkınma kadar sosyal kalkınmaya da katkı yapacağını vurgulayan Yıldız Güngör, girişimciliğin kadınların eğitim seviyesini arttıracağını, gelir dağılımını düzenleyeceğini belirtti. Girişimciliğin istediğimiz seviyeye çıkmamasındaki en büyük nedenin ekonomideki istikrarsızlık olduğunu söyleyen  Yıldız: “Güven ve istikrarın olmadığı ülkelerde yeni bir iş kurmayı bir yana bırakın, mevcut işleri yürütmek dahi son derece zordur. Son yıllarda sağladığımız güven ve istikrar ortamıyla birlikte insanımızın geleceğe güvenle baktığını ve iş kurmaya daha hevesli yaklaştığını memnuniyetle görüyoruz. Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve demokratik gücü arttıkça girişimcilik kültürü ve kadın girişimciliği de artacaktır. Kadın girişimciliğinin artması hususunda, kamu ile sivil toplum kuruluşlarımız arasındaki işbirliği de olumlu bir atmosfer oluşturmuştur. Doğacak güzel fikirlerin  Tuncelili kadınların geleceğine ışık tutmasını diliyorum.” dedi.

“Kurumsallaşmak Lazım”

Tunceli Üniversitesi bünyesinde İŞGEM’in kurulmasını vurgulayan Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, şampuan üretimi, değerli taşların işlemeciliği, doğal meyvelerden marmelat yapımı ve hayvancılık konuları üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Tuncelili kadın girişimcilere Üniversitemizin öğretim elemanlarının üretim, pazarlama gibi konularda hizmet vereceğini söyleyen Rektör Boztuğ: “Kurumsallaşmalıyız, artık özel sektörün bu işleri yapması lazım.” dedi.

“Kalıcılık Önemli”

12 yıl öncesine kadar hiçbir altyapısı olmayan organize sanayinin haziran ayında faaliyete geçeceğini belirten Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, projesi olan kadın girişimcilere arsa tahsisi yapabileceklerini söyledi. Üniversitemizin kadın istihdamına yönelik sunacağı projelere ortak olabileceklerini dile getiren ve kurumsallaşmayla kalıcılığa vurgu yapan  Cengiz, bugüne kadar bölgede arazi sorunu olduğunu ancak şu anda 220 dönüm organize sanayi arazisi olduğunu bunun da yatırımın gelmesinde önemli bir yerinin olacağını dile getirdi.Tuncelili kadınların hangi alanlarda nasıl üretim yapabileceklerine, nasıl kurumsallaşabileceklerine yönelik çeşitli önerilerle devam eden söyleşinin sonunda mart ayında eğitim semineri düzenleneceği açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim