• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 29 °C

TBB, toplantısına katılan Şahin, döndü

TBB, toplantısına katılan Şahin, döndü
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim ayı encümen toplantısına katılan Belediye Başkanı Edibe Şahin döndü.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Ekim ayı encümen toplantısına katılan Belediye Başkanı Edibe Şahin döndü.
TBB Encümen Üyesi olan Belediye Başkanı Edibe Şahin, Van depreminde yaşananlar ve Doğal Afetlerde Belediyelerin Rolü ve Koordinasyonu konularının masaya yatırıldığı Ekim ayı encümen toplantısına katılarak Tunceli’ye döndü.
Toplantıda bölgedeki deprem ve afet riskleri, olanaklar ve belediyelerin rolü konuları masaya yatırılarak daha fazla işbirliği için koordinasyon oluşturulmasına karar verildi. Toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirisi şöyle:

*  Afet anında acil durum planlaması, ekipman, yardım ve destek sağlamak sorumluluğu bulunan belediyelerin, bölgeye ekipman ve araç gereç göndermelerinin belli bir disipline tabii tutularak gerekli araçların gerekli noktalara yönlendirilmesinin koordinasyonunu sağlamak üzere Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında bir Genel Sekreter Yardımcısı sorumluğunda “afet koordinasyon merkezi” oluşturulacak.

*  Belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere oluşturulacak bu merkez tarafından belediyelerin afetle ilgili kapasitelerine ilişkin envanter kayıt altına alınarak, afet anında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılay’ı gibi kuruluşlarla da işbirliği yapılarak bölgeye gidecek yardımların ve ihtiyaçların tespiti yapılacak.

*  Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Van depremi nedeniyle enkaz kaldırma ve altyapı çalışmalarına destek olmak amacıyla gerekli iş makineleri ve diğer ihtiyaçlar bölge belediyelerine gönderilecek.

*  Depreme dayanıksız yapılara ilişkin yasal çalışmalara katkıda bulunmak üzere, Türkiye genelindeki yapıların daha düzgün, sağlıklı ve denetlenmiş hale getirilmesi amacıyla Birliğimiz görüş ve önerileri hazırlanarak merkezi idareye sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim