• BIST 10043.76
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 29 °C

Maçoğlu: Yurtseverlerin kapitalizmin dipte olduğu bu dönemde iktidara yürümesi gerekiyor

Maçoğlu: Yurtseverlerin kapitalizmin dipte olduğu bu dönemde iktidara yürümesi gerekiyor
Maçoğlu, “İttifaklar ve kitlesel eylemlerle sosyalistlerin, devrimcilerin, yurtseverlerin kapitalizmin dipte olduğu bu dönemde iktidara yürümesi gerekiyor” dedi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen ‘Karanlıktan Aydınlığa Türkiye’nin Seçeneği Ne Olmalı?’ başlıklı Yeni Bir Cumhuriyet Konferansında konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İttifaklar ve kitlesel eylemlerle sosyalistlerin, devrimcilerin, yurtseverlerin kapitalizmin dipte olduğu bu dönemde iktidara yürümesi gerekiyor” dedi.

Dersim Demokratik Halk Dayanışması bileşeni Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlenen ‘Karanlıktan Aydınlığa Türkiye’nin Seçeneği Ne Olmalı?’ başlıklı Yeni Bir Cumhuriyet Konferanslarının ikincisi Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Panelde konuşmacı olarak Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Gazeteci-Yazar Atilla Özsever ve TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer yer aldı.

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, konuşmasına Büyük Ekim Devrimini selamlayarak başladı. Burjuvazinin yönetememe krizi içinde bulunduğunu, işçi sınıfın ise sömürüye karşı mücadeleyi yükseltmeye başladığını ifade eden Maçoğlu “İttifaklar ve kitlesel eylemlerle sosyalistlerin-komünistlerin, kapitalizmin dipte olduğu bu dönemde iktidara yürümesi gerekiyor” dedi.

Sosyalist yerel yönetimlerde, beraberce hareket ederek başarılı olabileceğini belirten Maçoğlu, tarih içinde yaşanan deneyimlerden örnekler verdi.

Komünistlerin bir araya geldiğinde kazanacağını vurguladıktan sonra Dersim’de halkla beraber başardıklarını anlatan Maçoğlu, bugün Türkiye’de on binlerce üreticinin ve seksene yakın kooperatifin bulunduğu devrimci bir anlayışın geliştiğini söyledi.

Maçoğlu ayrıca bakanlığın ve valiliğin kamu yararına yapılan çalışmalarda önlerine engel çıkardığını, buna karşın özel sektörün ise sınırsız desteğe sahip olduğunu belirtti.

GAZETE PATİKA

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim