• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

Köylüler CHP önüne yürüdü, basın açıklaması yaptı

Köylüler CHP önüne yürüdü, basın açıklaması yaptı
Sütlüce bölgesinde yapımı planlanan Katı Atık Entegre Tesisi Projesi'ne ilişkin CHP önüne yürüyen köylüler burada basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüntülü konuşmak isteyen köylüler oturma eylemi başlattı.

Sütlüce bölgesinde yaşayan köylüler saat 11:00'de çarşı merkezde bir araya gelerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanlığı önüne yürüdü. Bölgelerinde yapılmak istenen Katı Atık Entegre Tesisi Projesi'ne ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yapılmasın" talimatı verdiğini öne süren köylüler, CHP'li belediyelerin halen projeden çekilmediğini belirterek tepki gösterdi. Köylüler adına basın açıklamasını okuyan Selman Çimen şu ifadeleri kullandı.

HİÇBİR KURUM BÖLGE HALKININ YANINDA YER ALMADI

Bu mücadele sürecinde, Dersim de bulunan demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, meslek örgütleri ve belediye yönetimleri hiçbir duyarlılık göstermemişlerdir, bölge halkının yanında yer almamışlardır. Aksine, projenin yapımı için açık destek vermişlerdir. Bu utanç verici durum bölge halkı tarafından adeta bir “suç ortaklığı ittifakı” şeklinde anlaşılmıştır. Dersim'de gündeme gelen hemen her konuda "sözde duyarlılık gösteren" bu yapılar, konu köylerimiz, ormanı ve ekosistemi-yaşam alanlarının savunması söz konusu olduğunda ağız birliği etmişçesine susmaktadırlar.

 KILIÇDAROĞLU'NUN TALİMATINA UYULSUN

 Bu mücadelemiz sürecinde, 21 Şubat 2022 de, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile köylülerimizden oluşan bir heyet ile görüşme yapmıştık. Yapılan görüşme de sayın Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li belediyeler bu projeden çekilmeleri için "kesin talimat" vermiştir. Fakat CHP'li belediye başkanlarının Genel Başkanın talimatına uymayarak, bu projenin yapımında hala ısrar etmektedirler. Kendi Genel  Başkanlarının açık talimatına uygun davranmayan, halkın iradesine ve taleplerine karşı duran bu Belediye Başkanlarını anlatmaktan zorlanıyoruz, ve bu talimata uymaları bekliyoruz...

HABER: CANER AKTAN/KENAN KORKMAZ

koyluler-chpye-yurudu-(5).jpgkoyluler-chpye-yurudu-(4).jpgkoyluler-chpye-yurudu-(3).jpgkoyluler-chpye-yurudu-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim