2025 yılına kadar çalışma izni olmasına rağmen 2017 yılında kendi isteğiyle taş ocağını kapatacağını söyleyen Güntaş, kararı ocağını emsal göstererek yeni taş ocakları açmak isteyenler nedeniyle aldığını ifade etti.
2006 yılında Dersim’e yerleştiğini ve kentte istihdam amacıyla Taş ocağını açtığını ifade eden Erdal Güntaş,“On yıl önce yasalar farklıydı. Biz burada taş ocağı açabildik. Bu benim baba mesleğim. O zaman uygundu açtık, çalıştık. Ben, taş ocağımı 2017 yılında kapatıyorum. Belki de Türkiye bir ilk olacak. Fransa’da Paris’te dünya çevre ve iklim olayı nedeniyle toplanmış durumda. Oraya da bir gönderme olsun istiyorum” dedi.
Taş ocağında 70 işçinin çalıştığını bu insanları mağdur etmemek için şantiyesini merkezden uzak başka bir mekana taşımayı planladığını da ifade eden Güntaş, kentteki inşaat sektörünün olumsuz etkilenmemesi içinde Taş ocağını 2017 yılında kapatacağını belirtti.
Güntaş, “Ocağı şimdi de kapatabilirim. Bunu yapmamamın sebebi bir yıl içinde inşaat sektörünün olumsuz etkilenmemesi. Aynı zamanda burada 75 kişi çalışıyor. Böyle bir şantiyeyi taşımak, nakletmek; yeni bir iş yerini açmak bir, bir buçuk yıl zaman alıyor. En uygun yere taşıyacağım. Gerekli izinleri aldıktan sonra başka yere nakledeceğim” diye konuştu.
“TAŞ OCAĞIM ÖRNEK GÖSTERİLEREK DOĞA YOK EDİLMEK İSTENİYOR”
10 Yıldan beri faaliyet gösteren ve 70 kişinin çalıştığı Taş ocağının örnek gösterilerek Dersim doğasının yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Güntaş, “Benim taş ocağım örnek gösterilerek Dersim’in doğası yok edilmek isteniyor. Valilik, belediye, sivil toplum örgütleri zor durumda kalıyor. Niye orası açık diye. Bu da beni üzüyor. Ben buraya toplumumu düşünerek geldim. Bu ocak herkese katkı sundu. Şimdi bir ilki daha yaparak topluma yine bir güzellik yapmak istiyorum. Dersim’in doğasını; çevresini delik deşik etmeye çalışanlara izin vermemek için kendi ocağımı kapatacağımı söylüyorum” şeklinde konuştu.