• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 24 °C

GÜNE DÜŞEN KARELER

Fikri TAŞ
GEÇİCİ İŞÇİ İSTİHDAMI
   Seçim rüşveti iddiaları ileri sürülse de, birkaç aylığına da olsa bu mevsimde bu aylarda, geçici işçi alımı, yoksul, alım gücü olmayanlara bir piyango hediyesi oldu.
   Sonbahar, önü gelen kış mevsimi, okul örgenci ihtiyaçlarının yanında kış ihtiyaçları, alım gücü olmayan yoksul aileler için büyük bir yüktür. Kış için odun kömür alamayacak durumda olanlar, işsizler, bütün umutlarını birkaç ayda olsa bu işçi alımlarına bağlamışlardı.
  Çok sayıda işsizin beklentisini karşılamasa da, bir umudun, beklentinin karşılanması oldu.
  İŞ KUR’UN düzenlemesi ile noter huzurunda yapılan çekişlerle dedikoduların, torpille alımların yapılacağı, iddialarının da önüne geçilmiş oldu.
   Çekilişte adı çekilen bir tanıdık yüz, milli piyango vuran bir talihli kadar sevinçliydi.’İlk maaşımla, gelip sizin burada çocuğuma bir oyuncak alacağım. Akşam soframızda, uzun süredir soframıza uğramayan, tadını unuttuğumuz et olacaktır.’Derken çok heyecanlıydı.
  Bende onun kadar heyecanlandım. Sevindim.


+    +   +

 
ERKEK YURDU
   Gazete yerime, biri kız, iki üniversite örgencisi geldi. Kız örgenci,’Bana özel bir kız yurdunda kalacak yer bulurken, erkek arkadaşıma erkeklerin kalacağı bir yurt bulamadık. Özel erkek yurdunun olup olmadığını sormak için geldik.’Dediler.
   Üniversiteden tanıdık yetkili arkadaşları aradım.’Özel kız yurtları yeterli olmasa da büyük ölçüde ihtiyacı karşılayacak kadar yapılmış iken, maalesef özel erkek yurdu hala yok.’Dediler.
   Kız örgencileri, kiracı olarak daha çok tercih eden, hala bütünüyle aşamadığımız feodal toplum yapımızda, maalesef erkek örgecilere, kiralık dairede yoktur. Özel yurt ta yoktur.
  Kuralların, kontrollü eksiksiz uygulandığı ortamda, koşullarda, kız erkek ayırımı yapmanın, tercih etmenin, bir anlamı olmamalıdır.
  Kız Öğrenci yurdu yapıp kazanan işletmeciler, erkek örgenci yurdu yaparak ta kazanabilmelidirler.
  Erkek örgenciler, erkek oldukları için kalacak bir yerden, yurttan, mahrum kalmamalıdırlar.
  Erkek olmak onların suçu değil ki.
 

+  +  +

   
FEDAŞ ÇALIŞANLARININ GREVİ ANTLAŞMAYLA SONLANDI.
   38 gün süren, özellikle köylerde uzun süreli, elektrik kesintilerine yol açan, bir emekli işçinin ölümüne yol açan FEDAŞ Çalışanlarının grevi anlaşmayla sonuçlandı.
  Varılan antlaşmayla, uzun süre maaşlarında iyileşme yapılmayan FEDAŞ işçilerinin maaşlarında iyileşmeler, artışlar yapılacak.
  İşçiler bundan böyle, yapacakları fazla mesailer için ücret alabilecekler.
   İş sağlığı, iş güvenliği için bu güne kadar kurulmayan, denetim mekanizması kurulacak.
   Grevde bulundukları, bu ayın ücretlerini alabilecekler.
   Tatlıya bağlanan, karşılıklı antlaşmayla sonlanan grevle, elektrik kesintileri sonlanırken, işçiler emeklerinin karşılığını alarak hizmetlerini sürdürecekler,
   FEDAŞ Yönetimi de, çalışanlarının taleplerini yerine getirerek, büyük bir kurum olduğunu, grev hakkına saygılı olduğunu, göstermiş oldu. 
   Sendika başkanı Ali Bey, başkanı olduğu sendikanın başarısını bizlerle kamuoyu ile paylaşırken, haklı olarak direnen işçileri ile övünüyordu. 
   Evlerimizi aydınlatan emekçilerin, başarısı ile bizlerde övünüyor.
   Onları kutluyoruz. 
    

+  +  +


GEÇMİŞ OLSUN
   Terör suçlaması ile uzun süredir tutuklu olan, kapı komşumuzun oğlu, geçmişte gazete dağıtımında, bize emeği olan, düğünlerin, törenlerin vaz geçilmez saz, söz sanatçısı, müzisyen, ÖZKAN KORKMAZ, Malatya Özel yetkili mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
  Ailesi gibi bizde çok sevindik.
  Ailesinin gözü aydın olsun.
  ÖZKAN’A geçmiş olsun.

        Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 1025 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim