• BIST 10003.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 30 °C

Genel İş'te yol ayrımı

Genel İş'te yol ayrımı
Şubat ayında 8. Olağan Genel Kurulu yapılan DİSK Genel İş Sendikası'nın yeni yönteminde kriz yaşanıyor.

Genel İş'in önceki dönem başkanı aynı zamanda mevcut şube genel sekreteri Şükran Yılmaz, mevcut başkan Çetin Yolluk hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Dersim Şube'nin 8. Olağan Genel Kurulu 19 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilmişti. Seçimi Çetin Yolluk kazanmış, önceki dönem şube başkanı olan Şükran Yılmaz da şube yönetiminde yer almıştı. Ancak aradan geçen 7 aylık süre zarfında yönetim içinde kriz çıktı. Şükran Yılmaz, yaşananlara ilişkin işçilerle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi.

SEÇİLDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA....

Seçimin kendisinin de dahil olduğu ittifak tarafından kazanıldığını belirten Şükran Yılmaz, "İttifak yaptığım Çetin Yolluk adlı şahıs ile yönetimde eşit temsiliyet, işçi iradesinin tam yansıtıldığı, sözleşmeden sözleşmeye gidilen sendika profilini değiştirme, toplumsal cinsiyet eğitimi de olmak üzere eğitim ile işçiyi güçlendirme, kültürel ve sosyal eğilimlerini biçme iletişim ve etkileşimde olduğumuz yerlere örgütlülüğümüzü taşırma; biri dışarıda iken içerdekinin onun tamamlaması üzerine bir plan ve hedef ile ittifak yaptım. Ama seçildiğimiz günden beri bu performans ve beklentinin zerresini göremediğimiz gibi öyle hayalleri de unuttuğumuz gibi kıskanç ve öteleme, yok sayma hezeyanları ile uğraşıyoruz" dedi.

İNİSİYATİFİ KENDİNDE TOPLUYOR

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şubemiz atasından kalma mülkiyetiymiş gibi kendine zimmetleme, kendisi dışında kimseyi yönetici olarak görmeme, kolektif akıl ile yürütme yerine her durum ve inisiyatifi kendinde toplama tek adam rejiminin icadında. Şube karar defterleri kilitli, şube sarfı saklı, kolektife ait olan her şey kilit altında. Ülkedeki açlığa, yoksulluğa dikkat çekmek işverenleri işçi lehine iyileştirmeye davet amacıyla yapılan üç günlük fiili eylemlerin hiç biri ilimizde yapılmadı. Önce iş bırakma sonra açıklama denilen etkinlikte iş sonrası açıklamaya sıkıştırılmıştır. Şube sekterinden diğer yöneticilere kadar her görevi kendi yaveri ilan ettiği yöneticilikle resmi bir hukuku olmayan çalışana bahşetmiştir."

ŞUBE KAPISINA EK KİLİT YAPILDI

Dersim merkez dışındaki toplu sözleşmelerde kendisi dışında bir tek yöneticinin imzasını bulamazsınız. Bizim varlığımıza , işçiyle diyaloğumuza, toplumsal durumlara yaklaşımımıza tahammülü yoktur. Sanki var olma sebebi bizi yok etmek, yok saymak üzerine kuruludur. 15.09.2023 tarihinde belediye başkan yardımcımızın mahkemesinde tanık sıfatı ile bekliyorken Pertek ve Hozat'tan getirdiği buranın gerçekliğinden ve işleyişimizden, antidemokratik pratiğinden haberi olmayan yöneticiler ve aşiret bağı olan biri ile gıyabımda yapılan toplantı ile seçimle geldiğimiz görev yerimiz şube eğitim sekreterliğine çekilmiştir. Pazartesi günü gittiğimiz şube kapısına yapılan ek anahtar ile ben ve arkadaşlarımın yüzüne kapatılmıştır. Bundan alası bir faşizm olur mu. DİSK'i temsil etmeyen egosunu tatmin yerine çeviren hasta bir kişilik ile ben ve benim listemden seçilen hiçbir arkadaşımın fiilen bir bağ ve hukukun olamayacağını buradan ilan ediyoruz. Kolektif aklın, eşit temsiliyetin, demokratik işleyişin olduğu bir yönetim için harekete geçeceğimizi, yanlış kimden gelirsen gelsin karşısında duracağımızı buradan ilan ediyoruz."

 CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim