• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 12 °C

Gazeteci Emir, son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Emir, son yolculuğuna uğurlandı
Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’inin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabiri Cem Emir binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel’inin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabiri Cem Emir binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 
Gazeteci Cem Emir için Tunceli Cemevi’nde yapılan cenaze törenine, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin,İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş,Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, DHA Genel Müdür yardımcısı Kemal Gümüş, çevre illerden gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cemevi’nde cenaze namazı kılınmasının ardından Emir’in naaşı, Çarşı merkezinde bulunan Ata sokakta omuzlara alınarak alkışlar eşliğinde,Beldiye Yeraltı Çarşısı üzerine götürüldü. Cem Emir için son görevini yerine getirmek isteyen binlerce kişi tören alanını doldurdu.Van depreminde ve Görev başında  yaşamını yitiren gazeteciler için saygı duruşu yapıldı. Tunceli’de görev yapan gazeteci arkadaşları  Cem emir’in yaşam hikayesini ve onunla ilgili duygularını, Cem hakkındaki hatıralarını ve düşüncelerini anlatırken törende duygusal anlar yaşandı.
Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi ise yaptığı konuşmada, konuşmalarında gazetecileri ve mesleklerini küçümseyen ve zorluklarıyla alay eden politikacılara hitaben, “Mesleğin zorlukları bu cenazelerle apaçık ortada, mesleğimizin zorluklarını küçümseyen ve bizimle alay eden politikacılara bu durumu görsünler,en azından bu  adamlar susmalarını sussunlar.”dedi.
DHA Genel Müdür yardımcısı Kemal Gümüş ise yaptığı konuşmada,Cem’le ilk karşılaşmasında üzerinde bıraktığı olumlu etkiyi ve gazetecilikteki başarısını anlattıktan sonra, “Keşke Cem uzun yıllar yaşayıp bir duayen olarak aramızda kalsaydı.”dedi.

Cem'in buradaki törenin ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu.
Gazeteci Emir’in naaşı Hozat İlçesi’ne bağlı Çığırlı Köyü’nde toprağa verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim