• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • Tunceli 9 °C

Enerji işçileri iş yavaşlatma eylemini sürdürüyor

Enerji işçileri iş yavaşlatma eylemini sürdürüyor
Dersim'de çalışma koşulları ve düşük zam oranına karşı iş yavaşlatma eylemi başlatan FEDAŞ işçilerinin eylemi devam ediyor.

Taleplerinin karşılanması için Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş (FEDAŞ) binası önünde aileleri ile birlikte iş yavaşlatma eylemini sürdüren enerji işçileri her gün ölümle ile karşı karşıya kalan işçilere, işverenin insanca yaşanabilir bir ücret taleplerini karşılamasını istiyor.

Enerji işçilerinin 8 gündür başlattığı ve devam eden iş yavaşlatma eylemine kentteki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri de ziyaret ederek destek veriyor.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Adsız  yaptığı açıklamada, "İşçilerin aldıkları ücretler yetmiyor. Barınmadan beslenmeye ve eğitime kadar hiçbir alanda kendi hayatlarını idame ettirebilecek durumda değil işçi arkadaşlarımız. Buna karşı özlük hakları için bir direniş ve  mücadele başlattılar, bu mücadelede bir süre vermiştik işverene, taleplerimizin asgari düzeyde yerine getirilmesi açısından, bugüne kadar  bu taleplerimize yönelik herhangi bir cevap gelmiş durumda değil. Şimdide enerji işçileri  burada bu mücadeleyi sürdürmeye ve talep ettikleri hakları alana kadar bu mücadeleyi sürdürmeye devam edecekler "dedi.

Dersim coğrafyasının engebeli ve dağlık olması nedeniyle zor şartlar altında çalışan enerji işçileri, çok sayıda arkadaşlarının hayatını kaybettiğini kendilerinin de ölümle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Savaş Yılmaz, "Bundan on yıl önce haklarımızı istedik ve hakkımızı  aldık  bugün yine mücadele ediyoruz ve hakkımızı alacağız. Arkadaşlarımız soğukta ve sıcakta direklerin üstünde zor şartlar altında çalışıyorlar ama hakkımızı vermiyorlar. Halen 14 bin maaş veriyorlar, bu para nedir ki bu parayı kiraya ve bakkala verdiğinde bitiyor. Biz nasıl ay sonunu getirelim, biz hakkımızı alacağız "diye konuştu.

Ali Haydar Gül, "Burada toplanmamızın nedeni ekmeğimizdir. Hakkımızı vermiyorlar, işimiz çok zor  yaz ve kış çalışıyoruz ve ölümle karşı karşıyayız, işimiz çok zor "şeklinde konuştu.

FEDAŞ işçilerinin sürdürdüğü eyleme destek veren Yeşil Sol Parti (YSP) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, " Bugün işçilerle beraberiz haklı mücadelelerinin yanındayız. Bu kentte ve birçok yerde açlık ile terbiye etmenin bir sonucudur bu, insanlar aç bırak biat ettir, olmuyorsa kenti göç etmeye zorla. İnsanlar işte bu koşullardan dolayı Dersim'i terk etmek zorunda kalıyorlar. Zaten kentimizde yatırım yok iş sahası yok.  Burada da yerelde çalışan birçok genç var, bu insanları da başka yerlere göç etmeye başka yerlerde ekmek kapısı aramaya zorluyorlar "ifadesini kullandı.

Haber:Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim