• BIST 10268.58
  • Altın 2419.191
  • Dolar 32.2363
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 17 °C

Dersim’de Zam Protestosu

Dersim’de Zam Protestosu
AKP hükümetinin son zamları, Dersim’de protesto edildi.

Emek Partisi tarafından yapılan açıklamada, “Mücadele etmedikçe bizi daha fazla yoksulluk ve sefalet bekliyor. Yoksulluğa ve sefalete dur demek için, başta işçiler olmak üzere, üretici köylüsü, küçük esnafı, kamu emekçisi, kadını ve genciyle bir bütün olarak emekçi halkımızı mücadeleye, hayatı durdurmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Emek Partisi Dersim İl Örgütü, AKP hükümetinin son zamlarına karşı basın açıklaması yaptı. Sanat Sokağında yapılan açıklamaya siyasi parti ve kurum temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

‘Emekçilerin sırtındaki vergi yükü kaldırılsın, zamlar geri alınsın’ pankartının açıldığı açıklamada basın metnini okuyan Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin, “Bu zamların arkası kesilmeyecektir. Çünkü iktidar uluslararası sermayeye teşvik ve ülkeyi ucuz emek cenneti olarak pazarlamaktadır. KDV, ÖTV gibi vergi yükleri halkın sırtına yıkılırken patronlara vergi istisnaları, teşvikler, ihale ayrıcalıkları, sermayenin sigorta primi yükünü üstlenme gibi pek çok istisna uygulamalarla sermaye ihya edilmiştir ve edilmektedir. Patronlar karlarını % 300lere çıkarırken, krizin faturası yine emekçi halka çıkarılmaktadır. Zenginlerden servet vergisi almak yerine, temel tüketim maddelerine getirilen vergi zamlarıyla, iktidar hangi sınıfın tarafında olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

“Üretici köylü “Aslı astarından pahalı” diyerek üretimden çekilmektedir”

Dersim’in enflasyonun ve pahalılığın girmediği şehir olarak lanse edilmesine tepki gösteren Tekin, “Şurası açık ki, enflasyonun ve pahalılığın girmediği değil tam tersine çıkmadığı, giderek yükseldiği bir kentteyiz. Temel tüketim maddelerinin ücretlerinin yükselişi,  barınma sorunu ve konut kiralarındaki devasa artış herkes tarafından bilinmektedir. Hayvancılık ve tarım girdi fiyatlarında ki artıştan dolayı bitme noktasına gelmiş, üretici köylü “Aslı astarından pahalı” diyerek üretimden çekilmektedir. Kentimiz işsizliğin de en yüksek olduğu illerden biridir. Tüm bu nedenlerden dolayı Dersimliler için de yaşam gittikçe zorlanmaktadır! Bu haberleri yapanlar Dersim’e ve Dersim’deki yaşama yabancıdırlar! Dersimliler de enflasyonun pençesinde her gün iğneden ipliğe gelen zamlara karşı yaşamaya çalışmaktadırlar” diye konuştu.

“Mücadele etmedikçe bizi daha fazla yoksulluk ve sefalet bekliyor”

Tekin, şöyle devam etti:

“Yapılan zamların geri alınması, asgari ücret dahil çalışan ücretleri ve emekli aylıkları zamlarının yeniden düzenlenmesi ve insanca yaşanacak çalışma ve ücret koşullarının sağlanması için bulunduğumuz her yerde sesimizi yükseltelim, emek ve demokrasi güçleri olarak, halk güçleri olarak taleplerimizi birleştirerek mücadeleyi büyütelim.

Çağrımız açıktır. Mücadele etmedikçe bizi daha fazla yoksulluk ve sefalet bekliyor. Yoksulluğa ve sefalete dur demek için, başta işçiler olmak üzere, üretici köylüsü, küçük esnafı, kamu emekçisi, kadını ve genciyle bir bütün olarak emekçi halkımızı mücadeleye, hayatı durdurmaya çağırıyoruz.

Sermaye düzeninin siyasetini yapan AKP iktidarının emekçiler için, halk için adım atması söz konusu bile olmaz, kazanmanın tek yolu birleşmek ve mücadele etmektir.”

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim