Projeyle, iş imkânlarının sınırlı olduğu kentte kadınların meslek öğrenip kendi işlerini kurması hedefleniyor.
Projeyle ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya, “Alternatif üretim modellerini üreticilerimize göstererek hem bunları kendi bahçelerinde, tarlalarında uygulama imkanı sağlamak, hem aile ekonomilerine katkı sağlamak hem de ilimiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla biz bu projeleri yapıyoruz.” dedi
Proje sayesinde kentte bulunmayan ve çevre illerden temin edilen bitkiler artık Dersim’de yetiştirilecek.
Kaya sözlerine şöyle devam etti:
“İlimizde genellikle park bahçelerde yetiştirilen, park bahçelerde kullanılan süs bitkileri hep çevre illerden alınıyordu. Ama bu proje ile kadın üreticilerimiz tohumdan mevsimlik süs bitkisi yetiştirerek artık ilimizin park ve bahçeler için ihtiyacı olan süs bitkisini yetiştirme imkanı bulmuş olacak bu projeyle.”
Tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu Dersim’de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklediği bu projelerle kadınlar alternatif üretim modellerini günlük hayata taşınıyor.
Projenin faydalı olacağını düşünen kursiyerler ise şunları söyledi:
“Daha önce bilmiyorduk böyle şeyleri. Geldik buraya burada öğrendik. İleride yapmayı da düşünüyoruz. Çocuklarımız da öğrensin, onlar da bu mesleği bilsinler. Bizim için faydalı güzel şeyler öğrendik burada.”