• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 12 °C

Dersim’de 1 yıl içinde 23 orman yangını

Dersim’de 1 yıl içinde 23 orman yangını
HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz’ın, Bakanlığa sunduğu yazılı soru önergesine verilen yanıt ile 1 yıl içerisinde Dersim’de 23 adet orman yangını meydana geldiği öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Canbaz, Dersim ili içerisinde son dönemde artarak devam eden orman yangınlarını meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunduğu önergesinde 1 yıl içerisinde Dersim ilinde meydana gelen orman yangınlarının sayısı ve meydana gelme sebeplerine yer veren Kaya’nın önergesine Bakanlık süresi geçtikten sonra yanıt verdi.

Bakanlığın verdiği yanıtta; “2021 yılı içerisinde Tunceli İlinde çıkan 23 adet orman yangınına Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından en kısa ve en etkili şekilde müdahale edilmiştir. Bu yangınlarda 2.286 ha orman alanı zarar görmüştür”  ifadeleri yer aldı.

Önergesinde orman yangınlarının meydana geliş sebeplerini özellikle sorduğunu ifade eden Canbaz, “Önergelerimize cevap alamıyoruz. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı neredeyse hiçbir önergemize cevap vermiyor. Cevap veren diğer Bakanlıkların yanıtları ise tam anlamıyla sorularımızı karşılamıyor. Bu önergede de orman yangınlarının çıkış sebeplerini ve ilçelere göre dağılımını özellikle sordum ama gelen cevaplarda askeri operasyonlar sebebiyle çıkan yangın verileri bilerek verilmiyor.”

* 2021 yılı içerisinde Tunceli ilinde toplam kaç orman yangını gerçekleşmiştir? Çıkan orman yangınlarında toplam ne kadar ormanlık alan yanmıştır? Yangınların ilçeler bazında dağılımı nedir?

* 2021 yılında Tunceli’de gerçekleşen orman yangınlarının çıkış sebepleri nedir?

* Geçen yıl ilde gerçekleşen orman yangınlarının kaçına Bakanlığınız birimleri müdahale etmiştir?

* 2021 yılında Tunceli’de çıkan yangınlara müdahale edilmeyen/edilemeyen yangınlar mevcut mudur? Mevcut ise, yangınlara müdahale edilmeme gerekçesi nedir?

HABER: CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim