Milletvekili Önlü önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“08 Haziran 2014 tarihinde Hakkari-Yüksekova’da, evinde uyuduğu sırada yan tarafta yapımı yürütülen inşaatın 4. katındaki beton dökme çalışması sırasında, bina duvarının çökmesiyle göçük altında kalan ve ağır yaralanan öğretmen Kumru KONAK, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 8,5 ay yoğun bakım ünitesinde tedavi görmüş, KONAK için “yoğun bakım rehabilitasyon” tedavisi uygulama kararı alan, ancak bu tedavinin Türkiye'de mümkün olmadığını belirten doktorlar, Konak’ın, altı aylık bir süreyle Almanya’da bulunan “Kliniken Schmıeder Neurogisches Fach-und Rehabilitationskrankenhaus Allenesbach“ da; “Nöroloji ve Fizik Rehabilitasyon tedavisi “görmesi için yurt dışı tedavi raporu hazırlamıştır. Ege Üniversitesi Hastanesinin hazırlamış olduğu bu rapora rağmen Sağlık Bakanlığına bağlı “Sağlık Kurulu“ Konak’ın, Almanya’da tedavi görmesini reddetmiştir.”
Önlü, önergesinde şu soruları sordu:
1.Ege Üniversitesi Hastanesi´nin Kumru KONAK için yurtdışı tedavi raporu vermesine rağmen Bakanlığınız bu talebi neden reddetmektedir?
2.Türkiye´de bu tür hastalar için yoğun bakım rehabilitasyon merkezi var mıdır? Eğer yoksa bilinci kapalı hastaların tedavisi nasıl yapılmaktadır?
3.Bakanlığınızın bir çok hastalık için teknik alt yapısının yetersiz olmasının sebebi nedir?
4.Bakanlığınızın Kumru KONAK´ı Türkiye’de tedavi edecek imkanı olmadığı halde, yurtdışında tedavi olması neden engellenmektedir?
5.Bakanlığınızın, Kumru KONAK´ın yurtdışı tedavisini engellemesi, yaşam hakkının elinden alınması anlamına gelip, anayasal bir suç değil midir?
6.Türkiye genelinde, “bilinci kapalı hasta” sayısı kaçtır?
7.Bu hastaların tedavi edilebilmesi için Rehabilitasyon Merkezleri yapmayı düşünüyor musunuz?